БСП към търсещите политически идеал: Есть такая партия

OFFNews 14 юни 2015 в 14:43 2902 24

Михаил Миков с новоприетите социалисти.

Днес БСП чества 159 г. от рождението на Димитър Благоев-Дядото в Банкя, където по повода своите членски книжки получиха 50 "млади социалисти" от София.

По време на церемонията Михаил Миков бе заяви, че няма друга партия в България, която да може да погледне назад към своята история, да погледне към своите приятели и партньори в света и която да има силата да води страната ни напред. Той добави, че БСП може и го прави заради непреходната идея, с която Димитър Благоев се захваща още в Санкт Петербург

„Идея, която го движи през целия му път, преминал през различни градове на страната ни, осеняващ Бузлуджа и разнасящ червеното знаме и онези малки алени стръкчета мак из цяла България”, каза още лидерът на социалистите, като добави, че само БСП може да каже на всички хора в България, които днес са обезсърчени и не вярват в никого и нищо - „Есть такая партия”.

Той бе категоричен, че БСП е партията, която може да води, да се съпротивлява, партия, която може да организира себе си и хората в защита на техните интереси. Според него хората, творили историята на партията, не са минало, а са бъдещето й.

 „Бъдеще са за хиляди млади хора, които след години не само ще идват тук, но и в Ковачевци, на Бузлуджа, по партизанските пътеки и ще могат да налагат една по-справедливи свободна политика в България”, каза Миков.

„25 години се опитват да ни убедят, че трябва да се срамуваме. Ние сме горди с хилядите болници и училища, които нашата партия построи, с това, че построихме хиляди километри пътища, които не се разпадат, а думата бедност беше само в учебниците”, заяви и лидерът на Младежкото обединение в София Ленко Петканин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!