БСП в Ковачевци, почита Георги Димитров

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2015 в 11:10 3244 11

Председателят на БСП Михаил Миков, представители на ръководството на партията, стотици членове и симпатизанти на левицата отбелязаха 133-тата годишнина от рождението на Георги Димитров в родното му Ковачевци, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Ковачевци е дало на България, на социалистическата партия, на международното работническо и комунистическо движение, на Европа и света един достоен българин. Българин, чието име е записано със златни букви не само в българската история, записано е със златни букви в онази борба, в която работниците, синдикатлните дейци, социалистите, комунистите, земеделците са водили в едни мрачни за Европа и света години” – с тези думи лидерът на БСП Михаил Миков се обърна към събралото се множество в Ковачевци. Той продължи, че Димитров е тръгнал от тук, от едно малко селце на България, за да стигне и да се чуе неговата дума в Лайпциг, за да звучат неговите речи и тогава, когато работниците от пернишките мини излизат, за да търсят правата си и тогава, когато Европа трябва да бъде защитена от фашизма и тогава, когато победена България във Втората световна война трябва да запази границите си. „Днес, ние признателните потомци, хората, които разбират, че лявата идея е неизкоренима, отдаваме почит на него, но отдаваме почит и на всички онези, които през годините се борят за един по-справедлив и достоен живот, за един по-свободен и демократичен живот”, каза още председателят на БСП.

Той припомни, че преди няколко дни в Ковачевци е бил зам.-председателят на Японската комунистическа партия, за да поклони на българина Георги Димитров. „Това го казвам за онези, които нямат чувство за национална идентичност, чувство за историчност; онези, които смятат, че историята може да бъде трита. Необходима ни е повече солидарност и задружност, за да спрем онези, които искат да късат страници от историята, да попречим да се разрушава направеното, да търсим повече справедливост за тези, които с труда си изкарват залъка си”, каза още Миков. Той поздрави жителите и гостите на Ковачевци, както и кмета на общината за усилията му да създаде по-добри условия за живот. 

По-рано през деня Миков и кметът на общината Васил Станимиров откриха Етнографски център „Сурвакари”, създаден с европейски средства. Председателят на БСП посети и родната къща на Георги Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2015 в 08:11

Странно е да празнуваш паметта на доказан национален предател, подпалвач и алкохолик, ама то като гледам и сегашния им ръководител не виждам разлика. Срам и позор!

14.06 2015 в 14:57

Известен като Гошо Тарабата, защото се напивал до съответното състояние, а сред по-близките си съседи и като Гошо Пилето, защото пощипвал съответните пернати от чужди дворове.

Как да го не честваш таквоз...

14.06 2015 в 14:28

Чучелото на Гошо Тарабата- предателя трябва да бъде обесено надолу с главата на площада! Това заслужават националните предатели!

14.06 2015 в 13:51

СРАМ !!! Комунизма трябва да бъде забранен както е забранен нацизма , иначе е просто лицемерно .....

14.06 2015 в 13:36

Уроди...

14.06 2015 в 11:55

Честват рождението на един от най-големите национални предатели. Кой подари Пиринска Македония на Тито? Кой позволи стотици хиляди българи да бъдат изтезавани, за да сменят идентичността си? Кой подари България на СеСеСеРе? Кой изби интелигенцията в България? Коя партия направи атентата в Св.Неделя? Коя партия подари златните резерви на България на СеСеСеРе? Коя партия вкарваше невинни хора в работнически лагери? Коя партия направи Възродителния процес? Комунизмът не беше ли обявен за престъпен? Защо тези червенушковци така открито си го честват този комунизъм?

14.06 2015 в 11:45

ДА ВИ СЕРА НА партията ДА ВИ СЕРА

14.06 2015 в 11:44

Така ли?Да честват-един виден Член и Деятел на сталинския Коминтерн,дал всичко от себе си за Сталину,но не и за Родину.
Аз лично,няма да чествам,подобно"събитие".

14.06 2015 в 11:39

Идиоти.

14.06 2015 в 11:20

Къде е Гоце Архарский, това е най-вече негов празник, той е съселянин на вожда.