БСП: Г-н Суджук във всеки град, Добрев: И президентът ми е съученик

OFFNews 29 септември 2017 в 12:25 12094 4

Днес във всеки град има по един г-н Суджук. Във всяка община има по един феодал, който упражнява властта си – и извън своята власт, който раздава обществените поръчки – на свои хора, който изнудва и заплашва.

България се превръща във феодално владение. Едно управление, където най-важното е бизнесът на фамилията. Във всеки областен град – корупция, подмяна на процедури, заяви депутатът от БСП Елена Йончева в декларация от името на групата от парламентарната трибуна. 

Феодализират се цели региони в страната - депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен в Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес, председателят на общинския съвет в Септември стреля и убива човек. В Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина. Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние.
Но това, което достига до медиите, е само нищожна част.  

Шуробаджанащина, непукизъм - винаги е имало в България и за това всички носят вина. Но ГЕРБ говорят за “нов морал” и трябва да се съглася - това наистина е нов морал, каза още Йончева. 

Тя подчерта още:

Примерът в община Хасково е повече от шуробаджанащина - извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско - приятелския кръг с ясна цел - търговия с обществен и общински ресурс. 

Да припомня: в община Хасково, по искане на областния координатор на ГЕРБ, са назначени на ключови позиции роднини, кумове, бивши съдружници и съученици на същия областен координатор на ГЕРБ и депутат, господин Добрев. - Заместник кмет /ресор строителството/ – кум и бивш съдружник, Втори Зам. Кмет – бивш съдружник, съученик, Секретарят на общината – кума, Председателят на общинската избирателна комисия – кум, съпруг на секретаря на общината, Директор на финансова дирекция – първа братовчедка, Председателят на комисията по бюджет и финанси – зет, съпруг на директора на финансовата дирекция. Същият е акционер в над 40 фирми, които печелят обществени поръчки за десетки милиони лева. Само един пример – една от тези фирми е в топ три на фирмите, които санират сгради по програмата за енергийна ефективност.

Общината не е семейната маса, на която са седнали най-близките роднини, кумове и бивши съдружници, където се разпределя семейният бюджет. Става дума за липса на морал, за проява на пълно безсрамие. 

Виждаме как един политик съвсем законно превзема една община и не вижда нищо нередно в това. Невъобразима наглост е да декларираш с гордост как грубо нарушаваш закона за държавния служител и принципа на конкурсното начало в държавната администрация.

Вече две години този приятелски кръг управлява общината без проведен конкурс – в нарушение на закона, а секретарят на общината – кума - няма никакъв административен опит – пак в нарушение на закона.

Моделът ГЕРБ е моделът на калинките. Валери Симеонов, коалиционен партньор на ГЕРБ, каза тези дни – “поставят се кадри на ръководни длъжности по чисто партийни, партизански съображения. Назначават се хора с приключили предварителни производства, със съмнителна биография, защото пари трябва да бъдат усвоени.“

Българският премиер Борисов говори за превенция и противодействие на корупцията? Покажете го това противодействие, г-н Борисов, поне от кумова срама. Не сте ли Вие, който каза, че ще отстранявате при всяко съмнение за злоупотреба, включително и шуробаджанащина? 

Днес осребряването на властта е брутално и без задръжки. Едни го правят на ниво държава, други – на ниво област, трети – на ниво град.

Г- н Добрев сподели в национален ефир, че е нормално в един малък град като Хасково всички да се познават. Това е неговото обяснение за роднинския бизнес кръг, ръководещ общината. 
Ще попитам – а колко малки градове има в България - Добрич, Септември, Перник.
Колко малък трябва да е градът, за да може да съществува хасковската схема на ГЕРБ?

А какво ще кажете за България – България малка страна ли е?
Да, тя е малка и ще става все по-малка, и всеки един от нас ще се смалява – докато мълчим. Докато мълчим за унижението, на което е подложен българинът. 

Мълчим с години за г-н Суджук. Мълчим с години за схемата Добрев. Мълчим за превръщането на България във феодално владение. Защото всеки смята, че от него нищо не зависи. Или и защото ни е страх…..страх за хляба.

Този страх ще ни унищожи като народ. И най-голямата заплаха за България днес е нашето мълчание. Затова призовавам – говорете, пишете, протестирайте, викайте. Търсете вашите права - има кой да застане зад вас.

Ако не започнем да разбиваме този МОДЕЛ на управление - и от този парламент – то ние нямаме право да бъдем в тази зала! 

Г-жо Йончева в диаграмата сте пропуснали много важен човек - президентът Румен Радев. Съученик
съм и с главния секретар на президента Димитър Стоянов, заяви в отговор Делян Добрев, цитиран от Фокус. 

„Може би аз съм ги направил президент и главен секретар“, коментира той. „Повече съм съученик с Румен Радев, отколкото със зам.-кмета Милена Трендафилова“, посочи Делян Добрев и допълни, че никога не е учил заедно с Милена Трендафилова. „Точно толкова съм съдружник с президента, колкото с Милена Трендафилова, с Евгени Консулов и със всички други във вашата схема“, поясни депутатът от ГЕРБ. „Във всяко министерство и агенция в София имам съученици, защото съм учил в математическата и езиковата гимназия в Хасково“, посочи Делян Добрев и допълни, че и Данаил Кирилов му е съученик. 

„Г-жо Йончева, ставате смешна, моля, като показвате диаграми, допишете президента, главния секретар, Данаил Кирилов", призова Добрев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

3

theprofet

30.09 2017 в 08:41

МИЛИЦИОНЕРЩИНКА без ШУРОБАДЖАНАЩИНА не става!!!

7828

2

Ogi1

30.09 2017 в 08:34

ГЕРБ окончателно се дискредитира като ПАРТИЯ производна на БКП. Само ,че плача на БСП актива е отвратителен и не може да помогне за оправянето на ситуацията , а напротив .Присмял се хърбел на щърбел .

23293

1

Стефан

29.09 2017 в 13:37

Каква драма, драги зрители, какъв съспенс! ...
В следващата серия: Делян Добрев, с вид на добро момче - отличник, с плачлив глас разказва че се чувства виновен за това, че е толко дОбър, и че несправедливата съдба го е наказала с толкова връзки и завери. Три трола, с казионни фрази и тъпи шаблони, немощно опитват да напишат нещо из де що намерят форум в интернета. В подкрепа и защита. Публиката ги отсвирва. След три дни страховито мълчание, Мъдрият и Справедливият (Б.Б.), внимайки в молбите на народа Си, сурово и справедливо изхвърля Д.Д. от редиците на Избраните (герб), и немилостиво го хвърля на кръвожадния Главен Прокурор.
Хепи енд: случаят отива в забвение.