Бриго Аспарухов: Ако избухне Трета световна война, ние няма да разберем

OFFNews 02 април 2018 в 11:13 21640 3

"Ако избухне Трета световна война, няма да разберем, просто ще станем жертва на една унищожителна война".

Това каза пред БТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов.

По думите му истината за случая "Скрипал" никога няма да бъде казана, защото "каже ли се истината, всички пак ще загубят". "Представете си, че излезе някаква съвсем простичка история. Какъв ход ще предприеме ЕС и всички страни, които изгониха руски дипломати? Ще ги върнат обратно ли, или Русия ще върне обратно техните”, попита Аспарухов.

Според него у нас дебатът около случая "Скрипал" се е пренесъл в полето на русофили и русофоби. "Това ни е стара слабост, вместо да видим фактите в очите и кой има интерес от това", подчерта той.

По думите му привикването в София за консултации на посланика ни в Москва е възможно най-мекият ход. Според него правилно България се опитва да води балансирана политика и да не предприема остри ходове.

"Този трагичен случай послужи всички страни да извлекат това, което ги интересува. Русия зае твърда позиция, европейските страни учудващо, без доказателства, повярваха на Великобритания", коментира той.

"Шпионажът никога не може да бъде изчистен, той е вечен и ще бъде вечен. Работи по всяко време, той е най-силното оръжие в ръцете на една държава", заяви още бившият директор на разузнавателната служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

02.04 2018 в 14:08

Между другото - първите удари няма да са по градовете. Нито даже по земята. Първата експлозия на височина 200 километра, почти никой няма и да я забележи. След третата ще изчезнат гпс-те и интернета, и тогава ще се почне.
Но засега вие подкрепяйте улавите бабички със старчески изтънели крачета. И избягалите от лудницата Борки със страшни гласове. Току виж Лавров се разбере с вашият домоуправител, и не ви изключат асансьора до сряда.

23293

2

Стефан

02.04 2018 в 13:57

ДА! И на мене това ми го каза лично Цвинокио! По радиото!

https://outrider.org/nuclear-weapons/interactive/bomb-blast/