Божидар Димитров: Подкрепям Ердоган - Турция трябва да е президентска република

Стефан Цанев е забравил какви славословия е писал за ЦК на БКП. Аз съм един от хората, които се подписаха за награждаването на Димитър Иванов - обяви шефът на НИМ

OFFNews 10 януари 2017 в 20:40 18960 11

Снимка БГНЕС

Научих, че политически и медийни кръгове в Турция са били много огорчени от моите изявления - за атентатите в Турция, за това, че те спомагат за българския туризъм. И са извадили превратни заключения, че аз подкрепям тези атентати, за да се развива българският туризъм. Аз съм за сътрудничество с турския народ, подкрепям президента им. Затова им се извинявам. Независимо, че наистина превратно са ме разбрали.

Това заяви пред bTV директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Дори аз съм "за" президентска република, за която в момента се бори Ердоган. Нека да опитат. След като САЩ, Русия и Франция са президентски републики, защо да не опита и Турция, защо да не опита и България да стане президентска република? - попита Димитров.

На 3 януари, отново пред bTV, шефът на НИМ прогнозира, че Ердоган ще бъде убит от турски военни през 2017 г.

"Той ще бъде ликвидиран - съжалявам, че правя такова страшно пророчество - в рамките на тази година, 2017-та, не знам кога. И ще го ликвидират може би военните. Той ги унижи." - каза преди седмица Димитров.

Стефан Цанев е забравил "какви славословия е писал за ЦК на БКП"

В днешното си телевизионно участие Божидар Димитров коментира и отвореното писмо от Стефан Цанев, в което именитият драматург и писател заявява, че отказва да приеме наградата "Златен век".

"В края на миналата година Вие връчихте същото отличие на един от висшите началници на Държавна сигурност – най-зловещата репресивна институция на бившия тоталитарен режим", обърна се Цанев към министъра на културата.

Има резон някой друг човек да протестира, но не и Стефан Цанев. Той е на 80 години. И в медицинските учебници ще прочетете, че от 75 години нататък човек започва да забравя. Аз с ужас ги очаквам тези 75 години, след още 4 години ще бъда на толкова - знаете, че се хваля с феноменалната си памет, каза Божидар Димитров.

Стефан Цанев изглежда е забравил какви славословия е писал за комунизма, за ЦК на БКП, за БКП въобще, заяви днес шефът на НИМ.

Аз съм един от хората, които са се подписали за награждаването на Димитър Иванов. Знаете, че няколко ректори и няколко директори на национални музеи са се подписали за награждаването на Димитър Иванов (бивш началник на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност - б.р.). Нека да излезе един човек, репресиран от Димитър Иванов и да каже, че е репресиран от него, призова Божидар Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

11

МБ

11.01 2017 в 10:33

До №10 Pirate Parrot:
Уплаши се, че с предсказанието за екзекуцията на Ердоган, последният може него да екзекутира и подви опашка и затова сега казва, че подкрепя това което и Ердоган иска - президентска република. Сега и той е за силна президентска ердоганоа република.

12117

10

Pirate Parrot

11.01 2017 в 08:47

Същият каза тия дни, че ще ликвидират Ердоган, сега пък го подкрепял...

12032

8

Vasil Georgiev

11.01 2017 в 07:43

мръсника пак се изходи

20699

7

Новак

10.01 2017 в 23:57

Това е логиката на мръсника - "Всички сме грешни, всички сме окаляни". Не трябва да има някой, който може да се изправи. Доносниците скочиха като един да оплюват Ст. Цанев - Вежди пияницата, Божо теляка, сутринта по някои от телевизиите развиха същите теории Методи Андреев - фурнаджийската лопата и Коритаров - доказан агент и доносник. Как пък най-мръсните души са и най- гласовити?

12139

6

Диян

10.01 2017 в 23:30

Божо отново е култов, явно пак е пил вампирско мляко и му се е врътнала кратуната :)
Но е прав за онова жалко същество Цанев...

29217

2

Лопе де Вега

10.01 2017 в 21:16

Божко отново не е разбрал какво става. Продължава да си служи с инструментите на фалшификатор на историята и сам се лъже, че в желанието на ердо има нещо положително. Или се опитва да замаже досегашните си изцепки по отношение на Турция и турците. И този комунистически маниер - който лично е репресиран... Това е като да искаш само който е лично застрелян от Хитлер да има право да го обвинява.
Най-странното е, че все се намира кой да му дава да се изказва. По всеки въпрос! Българио мила...!

Поздрав!