Божанков се подигра на опитите на ''Възраждане'' за съюз с ПП-ДБ

Той шеговито предложи да е в преговорния екип заедно с Манол Пейков и Искрен Митев, други "видни" привърженици на "Възраждане"

Ружа Райчева 10 юли 2024 в 11:35 2553 1

Явор Божанков в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Явор Божанков

От около седмица "Възраждане" предлагат нещо, което е тотален обрат от досегашната им политика - съюз с всички без ГЕРБ и ДПС, включително и "Продължаваме промяната-Демократична България", с които са имали множество сблъсъци, включително и физически. 

Днес зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев в парламента отново предложи да се сформира широко мнозинство в 50-ото Народно събрание, което да изключва участието на ГЕРБ и ДПС. 

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков остро се подигра на опитите за сближаване от страна на Ганев със следната фейсбук публикация:

"Чашата преля. Цончо Ганев от проруската "Възраждане" пак искал да се обединим. Ще предложа на ПП-ДБ да изпратят на преговори с копейките мен, Искрен Митев и Манол Пейков."

Искрен Митев, Манол Пейков и Явор Божанков са депутатите, които са имали остри сблъсъци с представители на "Възраждане". Явор Божанков и Цончо Ганев неведнъж са влизали в конфликт, вкл. са се плюли над парламентарната трибуна, когато "Възраждане" се опитаха да му попречат да се изказва

Манол Пейков редовно предизвиква "Възраждане" с подигравателни коментари, същото правеше и Искрен Митев, докато беше депутат. На свой ред парламентарната група на Костадин Костадинов също редовно ги осмива. 

  Ружа Райчева

  Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews през април 2021 г.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)