Борисов: Защо не се напънем за жена президент?

OFFNews 18 януари 2015 в 14:49 13222 30

Бойко Борисов.
Бойко Борисов.

Сега, като ви слушам и като гледам интереса към президентските избори, си мисля - защо не се напънем и не сложим за президентски избори една жена за президент? Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме, заяви Бойко Борисов пред Общото събрание на "Жени-ГЕРБ".

Цяла Европа застана зад България, бяха пуснати всички еврофондове и няма да загубим никакви пари, каза министър-председателят.

Събориха банки и разплащаме милиарди за чуждите вересии, добави Борисов.

По думите му, постовете, на които има жени от ГЕРБ, са абсолютно заслужени, защото няма по-добър мъж за тях.

„Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени”, категоричен бе той.

Бойко Борисов благодари на партиите, които участват с ГЕРБ в управлението, защото "дори само това, което са направили до момента, е достатъчно и е доказателство, че си е заслужавало да бъде съставено правителството."

„Отпуснаха еврофондовете, всички програми работят за България. Ако останем в управлението през 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало. Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. Това е спокойствие за вложителите, които месеци наред чакаха това да се свърши и ако нямаше правителство, нямаше как да се случи. Десетки хиляди хора получиха своите пари”, каза Борисов.

Той твърди, че влиза в положението и на другите партии и разбира, че сигурно им е трудно. „Всички сме си дали ясна сметка, че това е по-добрият вариант. Не е идеално, друго е само ГЕРБ и Реформаторският блок да са в управлението. Тогава ще бъдат направени много по-смели реформи“, заяви премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!