Quantcast

Борисов за терористичните лагери в България: Една жена в трамвая каза...

Юлиан Христов Последна промяна на 31 март 2016 в 12:03 7848 9

Борисов за терористичните лагери в България: Една жена в трамвая каза...

Снимка БГНЕС, архив

Информацията, че на територията на България има спящи терористични клетки и лагери, в които се обучават терористи, не е новина и не заслужава да му бъде обръщано внимание. 

Такова е мнението на премиера Бойко Борисов във връзка с публикацията на сръбското издание на списание Newsweek, в която се твърди, че държави като Хърватия и България не са цел за терористите, но там те планират атентатите си и участниците в нападенията минават свободно през двете държави. Информацията беше оповестена в деня на посещенията на директора на Европол Роб Уейнрайт и на хърватския президент Колинда Грабар-Китарович.

"Не коментирам такива издания. Службите ни за сигурност имат специфичен начин на комуникация, не само с Интерпол и Европол, но и помежду си. Обмяната на информация на контраразузнавателните служби никога не касае трета страна. Информацията я споделят само две по две. Отделно имаме информационен обмен и в рамките на минути се обменя информация, която касае контратерористичната дейност. Постоянно се обменя информация и сигнали, които задължително се проверяват", каза Борисов.

Той препоръча медиите да се позовават на официална информация. "Същото издание се позовало на чужди тайни служби. Една жена в трамвая каза... Това ме питате и аз трябва да кажа казала ли го е. Моля ви, като българин, не като премиер, недейте по тези теми толкова шумете. Не заради друго - онези хора оттатъка гледат телевизия. Седят някъде и гледат телевизия и когато им се дадат достатъчно основания от някакъв такъв като мене или друг колега, променят плановете си. За това най-човешки ви казвам: нищо от това, което питате не е новина, не е информация, не е нещо, което да ни свърши работа. Сръбски вестник някакъв писал, че по някакви тайни служби се говорило, че през България били минали терористи. Това не само не е въпрос, карате ме да коментирам преса някъде в друга страна", каза Борисов.  

Шефът на Интерпол каза преди това, че България "ще играе важна роля" в новосъздадения европейски контратерористичен център. Според Роб Уейнрайт в България трябва да се търси сътрудничество по две области - тероризъм и каналджийство. По думите му "високопоставени престъпни синдикати" са в основата на каналите за трафик през страната. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2016 в 19:59
http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/03/STATUJA.jpg

31.03 2016 в 16:25

Добре го е казал и ясно. В желанието да правят новини, много медии и журналисти не се замислят, че намесват важни аспекти от обществения живот и застрашават сигурността на хиляди жители. Радващо е, че службите явно работят, щом такива високопоставено длъжностни лица идват у нас.

31.03 2016 в 14:53

Абсолютно е прав.

Дори да допуснем, че знае за какво идва реч. Дори да допуснем че ДАНС има информация за теорирстите и по някаква причина не могат още да ги арестуват и осъдят. Какво друго може да каже Борисов? Всякаква информация по подобни слухове касае или секретни разследвания на ДАНС или следствена информацият която също е тайна.....каквото и различно да каже премиера ще е не само глупаво но и незаконно.....

31.03 2016 в 14:36

Прав е Борисов в този случай. Абе добър е за главен секретар но това надскачане не беше за него

31.03 2016 в 14:02

Нищо ново, това че правителството покрива водещи фигури от ислямистки групировки се знае от месеци насам.

31.03 2016 в 14:00

"Службите ни за сигурност имат специфичен начин на комуникация"

Дам, с димни сигнали...

31.03 2016 в 13:23

Тук колкото и да мме е срам да го кажа, но съм СЪГЛАСЕН с премиера. Принципно е изключително ограничен и без коментар, но в този случай е прав. Не може медиите ни и въобще да се говори на такива теми от ,, този сайт написа че знаел от някой, че тук имало може би.....". Подобно говорене в ОФИЦИАЛНИ медии е абсолютен непрофесионализъм. Изисква се малко повече спокойствие и мислене, преди да се пише и говори на такива теми.

31.03 2016 в 13:20

В ден на международни посещения в България излиза материал против България... в сръбската преса.
Това говори ли ви нещо? Събудете се!
Сърбите ни мразят, а сърбоманията е добре позната на нас българите от над 1 век. Не се връзвайте толкова лесно. Сърбите не ни обичат, не си правете илюзии. Ще използват всяка възможност за удар по имиджа ни (и ви го пиша като ПРОТИВНИК на ББ, не подкрепям настоящото правителство, пиша като българин).

31.03 2016 в 13:05

Като се има в превдвид колко сирийци и иракчани изпратени от борческата партия БААС живеят от десетилетия в България е наивно да се мисли, че сред тях няма и спящи / и не толкова спящи/ клетки. Така, че БиБито да не се пъне, да не му изтипосат сърбите някой и друг неприятен сюрприз...