Борисов за Росен Петров: За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да води за носа

Елица Мартинова 27 февруари 2014 в 09:48 38818 69

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

„Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква.“

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар по инициативите на „България без цензура“. Той бе категоричен, че не се притеснява от операцията „Чисти ръце“, която Росен Петров анонсира днес в парламента.

По думите на Борисов лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков и бившият журналист Петров нямат морално право да провеждат тази операция.

Тъй като коментарът на Борисов по адрес на Петров и Бареков бе твърде колоритен, за да се преразкаже, OFFNews го пуска дословно:

„За да се провежда акция „Чисти ръце, първо трябва да имаш чисти ръце. Не може да ги миеш със сапун и да викаш – ръцете са ми чисти, а аксесоарите по тях да са ти за стотици хиляди лева и да си ги показваш по камерите. Като си ги показваш по камерите, хората ги гледат и виждат аксесоари за по 40-50 хил. лв. на всяко предаване. Не може да провеждат такава операция хора, които в едно студио гледат една снимка, от която е видно, че там не е човекът, когото визират, а те го набеждават, че е той.

Представяш ли си на тези хора да им дадеш да набеждават хора, то ще стане като Гестапо. Те гледат снимката и викат – това е Борисов, а то не е Борисов. Тези хора дали ще провеждат Чисти ръце операция. Те ме набедиха за офшорен бизнес и в същото време се оказа, че имам ¼ , която през 90-те години била закрита.

Росен Петров се жалва в Комисията по дискриминация

Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов.

Това заяви пред barekov.com заместник-председателят на "България без цензура" Росен Петров.

Ще подам жалба в Комисията по дискриминация за това може ли един български политик да обижда един обикновен български гражданин за това, че има физически недъг. Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал, каза Петров.

Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя, допълни бившият телевизионен водещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!