Борисов: Внимавайте, много тежко се лиже там, където се плюе

Лидерът на ГЕРБ бил недоволен от рокадите във властта

Ивайло Анев 17 септември 2014 в 15:28 7244 7

"Мой приятелски съвет към всички е пестете си думите – много тежко се лиже там, където се плюе," това заяви пред журналисти в Пазарджик председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Обръщам се към Лютви Местан и Михаил Миков: състоянието на държавата е изключително тежко и те по-добре от мен знаят, колко е тежко състоянието. Още повече при г-н Местан има финансов министър и знае в какво състояние е държавата", допълни Борисов.

Според него дори не е важно кой какви резултати ще има на тези избори. "Важно е след 6 октомври как ще съумеем да излезем от тази тежка криза”, посочи Борисов. Той посъветва Миков и Местан да се концентрират върху реалните проблеми, които могат да бъдат решени заедно с други политически сили.

Бойко Борисов се възмути и от смяната на кадри във властта, която кабинетът провежда. Лидерът на ГЕРБ призна, че е крайно недоволен от служебното правителство и помоли служебните министри повече да не правят рокади.

„Те започнаха масово да правят промени“, констатира Борисов. Той уточни, че има предвид смените по места и обясни, че не разбира каква е нуждата уволненията да се правят точно сега. “Моля ги от днес поне до края: Не сменяйте никого", каза още лидерът на ГЕРБ. 

„Стотици пъти публично, а и на тези, които ги познавам, им казвах: „Недейте да сменяте хората, изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя, ако трябва да се сменят”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той изказа възмущението си и от това, че навсякъде се обяснява, че именно неговата партия стои зад уволненията.

„Тези трикове с разсекретяването на стенограмата при президента за банките – защо не отворят стенограмата от времето на Георги Първанов за разговорите с "Газпром". Тогава да няма Национален съвет за сигурност, защото той е секретен", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той зави още, че според него до 15 октомври няма ли стабилно правителство, на страната няма да бъдат отпуснати нито пари от европейските фондове, нито магистралите ще бъдат довършени. "Просто няма как да се заздрави държавата", прогнозира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews