Борисов: При предсрочни избори ще вкараме 121 депутати

От години не съм виждал Делян Пеевски и Цветан Василев, твърди лидерът на ГЕРБ

OFFNews 27 май 2014 в 08:44 7893 15

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

При предсрочни парламентарни избори ГЕРБ ще вкара 121 депутати, Реформаторите също ще имат по-добър резултат.

Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.

"Работим при предсрочни избори, ГЕРБ да има мнозинство, работим за това, и вярвам, че ще е така, защото алтернативата е очевидна, на това, което е сега; вариант Б е както ни подредят хората. 

Гласувалите български граждани за ГЕРБ и Реформаторите, са повече от гласувалите за БСП и ДПС - каза Борисов.

Три агенции даваха през цялото време, че БСП ще победи, което е абсурдно. Вчера, Кольо Колев каза, че всъщност, той познал резултата. Само че, от неговите познати резултати, 150 000 не са се явили на изборите.

Толкова ме е дразнил с глупостите си, които е говорил за мен, и за ГЕРБ, че не мога да не му натрия носа сега. Или - Кънчо Стойчев. Партийни социолози и политолози дават оценка за други партии", коментира още бившият премиер.

Той обяви също, че от години не се е срещал с Делян Пеевски и Цветан Василев, които неофициално стоят зад политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".

Борисов поздрави Пеевски, че се отказал от депутатското място в Европейския парламент: "Пеевски постъпи правилно, че се оттегли от Европарламента. Не знам, дали го направи заради г-жа Михайлова (Искра Михалова, министър на екологията), заради себе си, или да спасят г-жа Михайлова, защото провалът в сектор "Екология" е такъв, че ще завлекат и общините, и държавата след себе си". 

Без Бареков да ми се извини, не може да става въпрос за каквото и да било сътрудничество с него. Аз водя 15-16 дела срещу него, ако каже "Извинявай", това е друго нещо", отговори лидерът на ГЕРБ би ли си сътрудничил с Бареков.

На въпроса дали ще се кандидатира за президент през 2016 г. той отговори: "Писна ми с 4-5 години напред да ме питате какво ще правя".

Според него е най-правилно е да се върне в изпълнителната власт, където е най-силен. 

С Плевнелиев последни си говорих вчера, подкрепям го с две ръце, така Борисов коментира отношенията си с Росен Плевнелиев. Той обаче подкрепи и вицето Маргарита Попова, която често критикува Плевнелиев. Разказа, че и на него му се е крала и е тропала по масата, но обикновено била права.

Намерението на лидера на БСП Сергей Станишев да определи бъдещия еврокомисар на България Борисов определи като "нахалство" и уточни, че той би предложил отново Кристалина Георгиева.

В заключение Бойко Борисов обяви, че е станало ясно, че не е собственик на Нова телевизия, защото телевизията скрила разследването за купуване на гласове в Бобов дол.

"Имахме и сигнал за ГЕРБ, но не успяхма да го заснемем", отговори му водещият Виктор Николаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!