Quantcast

Борисов си приписа заслугата за доброто усвояване на евросредства

Нели Чолашка Последна промяна на 22 януари 2014 в 10:41 2271 7

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

Поздравявам екипа си, че остави работеща система, без спрени оперативни програми, написал в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Прочетох данните, според които плащанията по оперативните програми са достигнали 63,9%. Нека да напомня, че целта, която беше поставена в началото на годината от Томислав Дончев, беше 65% плащания, като тогава аз коментирах, че искам дори по-амбициозен резултат – 70%. И още съм убеден, че можеше да бъде постигнат.

Въпреки това, плащания почти 64% са добър резултат. Затова искам да поздравя екипа си, като министър-председател, че остави на следващите правителства работеща система, без нито една спряна оперативна програма (за разлика от сега), 100% договорена финансова рамка и стартирани всички проекти!

Искам да поздравя и експертите в управляващите органи и контролната система, българските общини, администрации, фирми и НПО, които продължиха да изпълняват проектите си, въпреки сложната ситуация в страната, въпреки управленския хаос", твърди бившият премиер.

В края на миналата година вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че правителството на Пламен Орешарски е спасило близо 237 млн. евро и ще загубим само 35 млн. евро.

"Колкото до вицепремиера Златанова, която се е похвалила с плащанията, тя няма повод да бъде поздравена, защото няма нищо общо с този резултат.

Повече от половин година след встъпването в длъжност, тя продължава не да управлява, а да изучава системата на управление на европейските пари, понякога и със зловредни експерименти.

И ще напомня, че ние заварихме спрени всички оперативни програми от коалицията, която представлява в момента Златанова", контрира лидерът на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2014 в 17:45

№4 №6 -каквато и истина да ви напишем за този ваш "психо" ,забелязвам ,че вие дори не четете!!!Приличате си с бОко като "две капки вода" и явно за това пишете толкова простотии подправени с пошлост.

22.01 2014 в 16:57

Патрашкова ли си или стара злобна мома,клекнала в краката на кукловодите?Я си изплюй камъчето,да ни чатнеш,кой ти изпраща записите,Цветанов,Трактора или трети с частна подслушвателна апаратура?Туй за Цветанов,между другото,щото твоите хора го измислиха,за да отклонят вниманието от себе си.Или може би Моника,част от нейната стратегия на манипулация?Стига сте яли Бойко,щото и Първанов разбра и публично призна,че Борисов има харизма.Ще харесва Кулезич,щото тя е характер,интелект и още "хваща окото"!А ти ставаш само за изтривалка на господарите си...

22.01 2014 в 15:05

"Галерия" изригна днес с твърдението, че имала нова порция записи. Този път на мушката на Кристина Патрашкова е колежката й от Нова телевизия Люба Кулезич.

Според изданието водещата от Нова се е забъркала в "шпионски скандал", тъй като общувала неподустимо с хора от службите, които й снасяли информация.

В новия брой на "Галерия" са пуснати и есемеси на Кулезич до Бойко Борисов и на Борисов до водещата. Те са от различни дати през 2013 г. В един от тях, датиран с15 юни 2013 г., експремиерът пише на Люба веднага след нападението над нея: "Съжалявам. Това са първични животни. Обичам те".

Ето какво пише "Галерия" за Кулезич: "Основното занимание на Люба Кулезич, когато не е на екран или на операционната маса за поредната пластична интервенция, е да пише съобщения на Бойко Борисов и Цветан Цветанов..."

И още: "Скандалното е, че Кулезич получава секретна информация за планирани действия на прокуратурата, за смени по високите етажи на МВР преди те да са се състояли... Има недопустима връзка на журналистката с хора от службите, висши магистрати и политици от партията на Бойко Борисов..."

Ето някои от есемесите на Кулезич до Борисов, за които "Галерия" твърди, че са автентични. ПИК не се наема да вземе страна по този въпрос.

17 февруари 2013 г.

"Бойко, разсекретете договорите, пуснете прокурорите, извадете Шулева и другите, дето продадоха ЕРП за без пари. Покажи им на хората, че ще действаш незабавно. Застани на страната на народа. Организират ти метеж - поне така изглежда."

20 февруари 2013 г.

"Когато на 12-ти те помолих да се чуем, защото е сериозно и те предупредих, че получавам закани за метежа, който ти се готви, ти не пожела да ме чуеш. Ех, Бойко... Интересно ми е, скъпи Бойко, дали забелязваш как твои довереници - твоите предпочитани довереници от вида "Ники Бареков" или "Мадам В." преобръщат палачинката на скорост?"

27 февруари 2013 г.

"Бойко, шапка ви свалям за края на АЕЦ Белене. Удържахте. Дано да си добре. Знаеш ли как се ядосах вчера, че съм те тревожела, а ти си бил вече в болницата...много ми се иска да успееш, но да си здрав..."

28 юни 2013 г.

"Бойко, побоят над мен има отношение към факта, че се държах почтено към теб и Цветан. Не обърнах палачинката като другите. Това, че ще говориш в предаването на Сашо Диков, и то в момент на тотална морална криза, ще говориш при гламав човек, презиран от грамотните хора, а те е шубе от мен, пребитата, да ме погледнеш в очите, защото имам кураж и достойнство - това ме накара да се почувствам ОМЕРЗЕНА. Правиш грешка, разбира се. Но аз понеже съм силна в рецензиите, ще рецензирам участието ти при Диков. Ще бъде забавно, обещавам. Бъди здрав!"

28 август 2013 г.

"Здравей, Бойко! Лятото свърши, работата им за новия сезон започна. Искаш ли да се видим, за да чертаем медийни тактики и стратегии? Както и да обсъдим твоето участие в предаването ми, както го мислехме преди края на миналия сезон. Поздрав."

Очаквайте подробности, както и мненията на засегнатите лица!!

22.01 2014 в 13:13

А, спермоядите започнаха да се събуждат. В 1 следобед. Глътнахте ли семенната течност за деня, позитанци, а локи?

22.01 2014 в 12:52

Егати наглеца, точно за неговите калинки се разбра, че са им спирали средства, а те са прикривали сигналите. Мутро, не забравяй камъните февруари! Ще повторим!

22.01 2014 в 11:39

Когато бОрисов каже нещо ,всяка дума трябва да бъде проверена 110 пъти ,преди да бъде възприета за истина !Не само правителството на бОрисов е допринесло за усвояване на тези евросредства ,явно подготовката по тези програми е започнала по-отрано ,защото това не е толкова лесен процес -трябва да се подготвят документи ,да се проверяват тези документи ,да се защити концепция ,да се утвърди и може би още неща ...докато се отпуснат тези евросредства!Вярно е и това,че у нас малко бавно се получават нещата,но и бОрисов да не си пеписва "откриването на топлата вода!!!"

22.01 2014 в 11:01

Когато фактите говорят, дори червените форумни спермояди мълчат!