Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте

OFFNews 05 юни 2016 в 19:33 9841 31

При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с трима министри откри в Казанлък първия музей на розата. 

Коментарът му дойде по повод предупрежденията на бившия премиер и финансов министър Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза.

Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 1996 г. фалират държавата. Пенсиите станаха 3 долара на месец. Да не си разваляме празника с тези лица. Онзи ден от трибуната на парламента им извадих статистиката. Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво. Фискалният резерв ни е 11,5 млрд. лв. - стоят там, за да ни гарантират финансовата система. Получих го на 3 млрд. Аз не се връщам към това време и те зорлем искат да се върнем и да си говорим пак, посочи Борисов.

"Половин час мога да ви говоря за музеи, които сме открили", похвали се още Борисов.

На въпрос какво е обещал на хората за Бузлуджа, Борисов каза: „Спомням си, че тогава го дадохме на БСП с решение на Министерски съвет, те не го взеха. Показаха ни много интересен проект, ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там. Това, което ми каза архитектката, че 2,5 млн. лв. ще струва само, за да спрем разрухата, да го консервираме. Проф. Овчаров ми обеща да се занимае, защото на него му вярвам и да ми каже след това какво можем да направим”.

Противник съм да се отрича непрекъснато с квалификации от типа на тоталитарни еди какво си. Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого или точно обратното. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това. Аз или Цветанов ще дадем проекта на БСП да го видят и ако искат да направим нещо заедно, за да не се приема, че срещу някой се прави, подчерта премиерът.

Помолен да даде информация за кандидата за президент на ГЕРБ, Борисов отсече: „Дай, нататък, казах септември”.

Тук за учениците, туристите на Казанлък и цяла България, тук в Казанлък да ги доведат, да видят символа на България-роза и розовото масло, с което сме прочути в цял свят. Разгледах музея и това са автентичните розоварни, канцеларии и лаборатории за фалшиво розово масло, явно и тогава е имало ментета. Много е интересно за малки и големи. В тези прекрасни паркове и това, което направихме за Казанлък, мисля, че е като венец за празника на розата днес, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

33

Big Smile

01.07 2016 в 14:34

Чакам да каже още, че на него и Цветанов им расте коса....

11751

32

Big Smile

01.07 2016 в 14:33

Южен поток може единствено да съживи тръбата в гащите на някой пенсионер!
Viva Ktemikovzi, Viva Tzervena Mogila, Viva Temelkovo, Viva DZU Stara Zagora, Эiva Buzludza, Viva Belene and more and more ...
Това което съм опукал за 30 години, и внуците ви няма да могат да платят, казал Онзи с паметника в Правец...

13340

30

Blagodatka Dushanova

06.06 2016 в 10:24

№ 25-същото ,което си написал важи и за теб:Ако става дума за мафиотския ти шеф -да ,но ако говорим за Костов и Кънев-НЕ...това според теб какво е?И да (!) на лъжата краката са къси ,затова на борисов краката му се скъсяват ,а носът му расте ,защото много лъже ,на ден по 10 пъти говори все различно за един и същ въпрос и в едно интервю казва поне 5 лъжи...зависи от дължината на интервюто,може и повече!Като за "банката",която всъщност самият той фалира с аверите си...я се разкарай с глупавите си забележки!

21668

29

Руслан

06.06 2016 в 10:05

нечесъне, тебе не са ли те учили финансовите ти гурута, че колкото пари си вложил в едно нещо, толкова можеш да искаш от него.
И понеже ти не си вложил нищо там където даваш съвети, можеш да си подпъхнеш съветите отзад.

12689

28

Човеко мерудия

06.06 2016 в 09:57

Ким Чен Ун-ец отвсякъде. Да не се чудят после разни баби що само на боб го карат.

21668

25

Руслан

06.06 2016 в 00:26

Борисов трябва да е в затвора заради спирането на южен поток.
Това щеше да съживи икономиката на страната.