Борисов откри първия музей на розата (снимки)

OFFNews 05 юни 2016 в 17:44 10345 4

Първият музей на розата отвори врати в Казанлък. Музеят беше открит от премиера Бойко Борисов, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанова, регионалния министър Лиляна Павлова, министъра на туризма Николина Ангелкова и земеделския министър Десислава Танева. 

На церемонията по откриването всички гости, с изключение на Борисов, бяха закичени с гердани от розов цвят.

Политика на правителството е да оказва активно съдействие навсякъде, където има нужда да бъде направено нещо ново. Розата е символ и на нашите опоненти, чудя се защо толкова години те не са се сетили и не са направили всичко възможно, за да направят музей на този символ, каза Борисов, като подчерта, че и те са добре дошли в музея, защото той е на всички. 

Музеят е изграден за една година, като за строителството са отделени 1 млн. лева държавни пари. 

В музея има над 1000 експоната, като най-старият е от розоварната на фамилия Шишкови, едни от първите най-известни производители и търговци на розово масло.

Гостите на музея могат да се докоснат до маслодайната роза Дамасцена, до производството на розово масло и розова вода. Те имат възможност да разгледат инструменти за обработка на розовите градини и съдове за съхранение и износ на розови продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

05.06 2016 в 19:49

На времето бай тошо режеше лентичките сам ,този ходи с цялата си свита...винаги са най-малко 6 души...Това е откачено!"Вчера "открива сметище,днес музей на розата,утре някоя детска площадка с 3 люлки и пързалка...Важното е не какво открива ,а в колко телевизии,вестници и радия ще има коментари,снимки и колко пъти ще споменават НЕГО!...Това е откачено!

12040

2

kibrit

05.06 2016 в 18:59

Според мен само... БОРИСОВ.. е достатъчно. Дори няма нужда от обяснения и статии след това :-))))

63994

1

Red or Dead

05.06 2016 в 18:29

Борисов ОТКРИ.....е достатъчно..НЕ ЛИ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!