Орешарски: Кабинетът "Борисов 1" подготви фалита на КТБ

OFFNews 11 юни 2016 в 08:00 8822 17

Бившият премиер Пламен Орешарски реагира гневно срещу изказване на настоящия министър-председател Бойко Борисов. "При мен банка, за пази Господ, не е фалирала, всичко расте", каза Борисов в Казанлък преди по-малко от седмица, където откри първия музей на розата.

"Премиерът Б. Борисов отново се опита да прехвърли вината за фалита на КТБ далеч от себе си. Тези дни той заяви: „При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте“.

Големият проблем в случая е, че тази банка растеше прекалено бързо в периода 2009-2013 година. От малка банка през 2009 година (2 млрд. лева активи) до четвърта по големина през 2013 година (близо 7 млрд. лева). (Първият мандат на Борисов като премиер е именно от 2009-2013 г. - бел. ред.)

Докладът на Alix Partners недвусмислено посочва този период, като предпоставката за последващото неминуемо сриване на банката. Дори и след поставянето й под специален надзор възможности за минимализиране на загубите за държавата съществуваха, но те бяха проиграни по време на служебния кабинет и фалитът бе обявен точно в настоящия мандат.

Това са фактите. Другото, както казва Премиерът, е да „... лъжеш безобразно и манипулираш", написа Орешарски във Фейсбук.

Задочният спор започна след предупреждението на бившия премиер и бивш финансов министър Орешарски, че България влиза в дъгова криза. След това Борисов се похвали, че при него фалити нямало и заяви още:

"Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 1996 г. фалират държавата. Пенсиите станаха 3 долара на месец. Да не си разваляме празника с тези лица. Онзи ден от трибуната на парламента им извадих статистиката. Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво.

Фискалният резерв ни е 11,5 млрд. лв. - стоят там, за да ни гарантират финансовата система. Получих го на 3 млрд. Аз не се връщам към това време и те зорлем искат да се върнем и да си говорим пак".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

14

El Commandante

11.06 2016 в 11:07

Некои хора още не са осъзнали че отдавна загубиха правото си да дискутират каквито и да било теми с мен, но продължават да си просят внимание, пустите му attention whores...

77927

10

El Commandante

11.06 2016 в 10:52

"Ти па, задай му по продтичък въпрос."

То по-прост от това нема накъде.

It goes like this:

-Кои са тея фалшиви ценности?
-Всичките!

Почвай да изреждаш, аз ще ти обяснявам защо са изначално фалшиви или фалшифицирани и/или подменени на по-късен етап от либерастията...