Борисов: Партията на Кирил Петков ще е еднодневка като ИТН

OFFNews 08 септември 2021 в 14:19 2524 1

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов направи коментар за евентуалния бъдещ политически проект около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Според него той ще е "същата еднодневка" като партия Има такъв народ.

Вече сме на избори. Доктрината на Радев е да стои парламента там, докато той каже, заяви Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той коментира и вариантите за кандидат-президент на партията без да спомене конкретни имена.

"Искам да знам кога и как ще са изборите. Няма да кажа какъв ни е кандидатът, докато не знаем как ще бъдат изборите", бившият премиер.

Според него всичко зависело от това дали ще се гласува в един и същи ден за президент и парламент или вотът ще е в различни дни.

"Ако изборите са в 1 ден, кандидатът трябва да е партиен, който да води листата. Ако не - трябва да е някакъв лидер, който да е безпартиен, за да се опълчи на Радев“, посочи Борисов.

Според него фарсът на 46-ото Народно събрание трябва да приключи - да се разпусне парламента и да отиваме на избори.

Борисов обяви и че Радев бавел изборите "да имат време да си направят партия".

Той коментира и скандала между депутата от ИТН Радостин Василев и Татяна Дончева.

"Касичка. Всички видяхте къде е корупцията! И двамата са много уязвими и затова почват да бягат в обясненията. Тошко каза половин милион за депутат, чух го. А колко е да свалиш главен прокурор таксата? Представяте ли си колко милиона са се развъртели! Освен ГЕРБ няма здрава сила. Задкулисието действа с пълна сила. Но ние пак ще сме първи, въпреки манипулациите с машините", каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки