Борисов: Независимостта се отстоява. Ние го направихме в енергетиката, отбраната, икономиката

OFFNews 22 септември 2020 в 15:26 2944 4

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност - пише премиерът Бойко Борисов в поздравление за Деня на независимостта - 22 септември. Според него правителството му сторило това, като осъществило "редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката" и с тях защитавало "преди всичко българския интерес".

Ето и пълния текст:

"Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност.

С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката - които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.

През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ.

И днес хората настояват за икономически и културен напредък и аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. 

Честит празник!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

4

Дедовия

23.09 2020 в 19:22

Кво си направил, бе, шлифер смачкан? Къща в Барселона и купчина кинти и кюлчета, дето ще ги плащат и внуците ни! Айде разкарвай се, че ми се повръща вече от мазната ти физиономия!

606

3

order

22.09 2020 в 21:55

Само Президента е от къде страната на НАРОДА!!!!
ОСТАВКА(веднага) на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!

А ТИКВАТА и КАСКЕТЯ успяха и обединиха НАРОДА срещу себе си и песни им пее вече....
Нов хит в нета: Мутри сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета...
https://youtu.be/p3OnlVfCVhg
или
https://youtu.be/A9cWSJcod3o

11719

2

Краси

22.09 2020 в 16:49

Страшно отстояване на националните интереси пада. И с безполезните за България газови проекти на Путин, и със също толкова безполезното строителство на нова АЕЦ, пак за хатъра на Путин. Все с нашите пари.
А нагъзването на Ердоган - да му предават опозиционери в нарушение на всички световни и европейски правни норми и в нарушение на решения на българския съд, с което поставят живота им в опасност, си е страшно отстояване на национални интереси.
Коалиционните партньори и те не отстъпват в отстояването на националния интерес - продават българско гражданство на всякакви мафиоти, нямащи нищо общо с България, само за да си пълнят корумпираните гуши.
Ей, бай Хуй, не смей да се сравняваш с хората, чието дело празнуваме днес - ти си един дребен диктатор, управлявал по времето на Веселин Маринов и нищо повече!

3810

1

Пенчо бре

22.09 2020 в 15:55

"...стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката" и с тях защитавало "преди всичко българския интерес"."

Българският интерес е защитен най-убедително с купуването американските самолетчета, за които заводите са още "на зелено" и пълното им авансово плащане. За последното - друг аргумент, освен че Борисов не обичал да дължи, не си спомням. Самобитен бизнесмен!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика