Борисов недоволен от посланиците: не искали информация за убийството на Маринова, но критикували

OFFNews 10 октомври 2018 в 21:00 8071 2

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с убийството на журналистката Виктория Маринова по време на срещата си с посланици, които извика на среща в Министерския съвет, за да ги запознае с разследването, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници от правителството.

На срещата са присъствали още главният прокурор Сотир Цацаров, вицепремиерът Красимир Каракачанов и вътрешният министър Младен Маринов. 

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

Той изрази недоволството си и по-рано днес, че в рамките на три дни е прочел "чудовищни неща за България и нито едно вярно, а сини и червени политици ходеха в Брюксел и Щатите – мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай?“. 

"Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от Туитър. И аз тука доста ще си променя за шпиценкандидатът мнението, ще имаме сериозен разговор в Европейската народна партия“, заяви Борисов.

Разговорът се очаква да стане следващата седмица по време на поредната среща на върха на Европейския съюз. Водещият кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер написа преди дни в Туитър, че е шокиран от бруталното убийство на Виктория Маринова и призова за спешно цялостно разследване от българските власти.

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването. На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта.

След края ѝ посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

10.10 2018 в 22:23

Искаш ли тебе да те спрат от достъп до медии?
За кво зяеш - заради самото зяене? Когато Борисов ОЧЕВИДНО е прав.
Или просто те кефи да говорят глупости за тебе?