Борисов привикал посланици заради убийството в Русе

OFFNews 10 октомври 2018 в 11:43 3038 0

Борисов привикал посланици заради убийството в Русе

Премиерът Бойко Борисов е поканил на среща всички посланици, за да ги запознае с разследването на убийството в Русе. Срещата ще се проведе в 12.00 часа в сградата на Министерския съвет. На нея ще присъстват главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По-рано днес Борисов не скри недоволството си от широкия международен отзвук на убийството, което беше отразено в редица медии извън страната. В последните дни няколко посолоства излязоха с позиции във връзка с убийството. 

„Само че българи направиха така, че за България да се говори като за Малта и Словакия, да се очернят държавата по най-нагъл начин и да се радват България да е в негативните новини“, коментира днес Борисов и разясни, че освен медиите натиск върху властите оказвали и политици, включително и от Европейската народна партия, част от семейството на която е и партията на премиера.

„В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. А сини и червени политици ходеха в Брюксел и Щатите – мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай?“, каза още той и се закани на среща с колегите си от ЕНП да имат "сериозен разговор".

Преди дни с безпрецедентна реакция по случая излезе посолството на САЩ у нас. 

"Посолството на САЩ в София изразява шок и негодувание от убийството на журналистката Виктория Маринова. Призоваваме за старателно разследване, което да привлече извършителя/извършителите под отговорност", се посочва в прессъобщение на дипломатическата мисия у нас. С него се предлага и съдействие на властите за разкриване на извършителя на престъплението. 

Еврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова заяви, че следи отблизо разследването. Същото каза и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови