Борисов награден с Ордена на република Събрия

OFFNews 15 февруари 2019 в 10:33 1759 1

Снимка Пресцентър - МС

Премиерът Бойко Борисов беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия“, съобщи правителствената пресслужба.

„Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство – на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз“, заяви министър-председателят в Белград, след като беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия.

Призът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия. 

Борисов подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм. „Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите,“ заяви премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

15.02 2019 в 11:28

А шумотевицата - Гебрев, Венецуела,
сега е май с ясна цел - новина от вчера: „…спрян е търга за проектиране и строеж на тръбата от „Турски поток“, която ще минава през България“…

С ПР за дебили, ама измислен и провеждан от дебили - жалба срещу РАЗЯСНЕНИЯ на БУЛГАРГАЗ..

Дето щеше да снабдява Сърбия, че и любимите му Западни Балкани с газ.. Явно затова му дават медала..