Quantcast

Борисов: ГЕРБ е срещу санкции за Русия и "за" "Южен поток"

Нели Чолашка Последна промяна на 02 април 2014 в 10:35 7158 35

Бойко Борисов

ГЕРБ е против санкции за Русия и ще подкрепи премиера Пламен Орешарски, ако се обяви срещу санкциите.

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов. Той ще се среща днес с руския посланик у нас Юрий Исаков.

Той призна, че преди време се е обявил или за санкции за всички компании, или да няма санкции, защото половинчати санкции ще ударят България.

След като е разбрал, че няма да има санкции за газови, петролни и атомни компании, той узрял до идеята, че България трябва да е против каквито и да било санкции за Русия.

Относно обвиненията на БСП, че е носил доноси на еврокомисаря но енергетика Гюнтер Йотингер, Борисов обяви: "Тази партия освен с лъжи с друго не се занимава".

Многократно сме казвали, че сме за "Южен поток" при ясно спазване на европейските и българските процедури. Към момента това не е направено и затова Европейската комисия като видя, че не могат им иззе преговорите за Южен поток да се водят от ЕК, а не от българското правителство.

Не може по Южен поток да тече само руски газ. Това е все едно за една магистрала да кажеш, че ще вървят само български и турски ТИР-ове, защо да не карат и гръцки и македонски. Като имаме газопорводо защо да не тече газ и от други места.

В българия следващите години ще бъде един от големите производители на газ в Европа - от много големите производители - "Хан Аспарух" е огромно находище и на газ, и на петрол", коментира лидерът на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2014 в 14:02

Вярно сме троянски кон на Русия.
Всички партии защитават нейния интерес.
После защо сме най бедните в Европа. ?
Те добре че още не са не изритали от клуба.

02.04 2014 в 23:57

Брюксел пита: Кой измисли понятието "междуселски поток" ?

02.04 2014 в 20:57

На Тиквоча не може да му се вярва Тоя е едно лъжливо овчарче. Каквото каже, после се отмята и говори точно обратното. На него не може да се разчита. Крайно непоследователен и нестабилен. Върти се като фурнаджийска лопата.

02.04 2014 в 19:11

Бивш комунист няма.

02.04 2014 в 17:43

Да си дойдем на думата. Вижда се на кого лиже задните части Боко умника.

02.04 2014 в 16:12

Обявявам дуел на Бойко,нека той да избира оръжие

02.04 2014 в 16:04

Позицията след КСНС малко ме смути и разочарова но настоящата позиция ме зарадва!Ккато винаги Борисов прояви държавническа мъдрост!Браво!

02.04 2014 в 15:27

до 29 , извинете за минуса, беше грешка . Експлорера рефрешна и клика отиде на минуса:(
Иначе Иво Инджев винаги е бил много точен и ясен(и за съжаление прав) в преценките си за нашата васалност. Май той остана един от малкото , които говорят свободно и правдиво.

02.04 2014 в 15:05

"Чудя се какво чудо трябва още да ни разтресе, за да прозрат почитателите на Борисов, че той също играе в постколониалния отбор на Путин, макар и да го пускат на терена само в критични моменти. А понякога и му позволяват да вкара автогол, представян за статистиката като принос в головата разлика за Запада на български терен, какъвто е случаят с обречения да не се случи проект АЕЦ „Белене”, чиято целесъобразност той ту подкрепяше, ту отричаше. Преди да се реши след 3 години и половина салтоморталета по въпроса да го обяви за закрит, Борисов нито веднъж не оспори легитимността на централата от стратегическа, геополитическа гледна точка, изключваща руски атомен пробив (след Чернобил!) в държава от НАТО, която и без това абсолютен енергиен васал на Русия."
ivo.bg

02.04 2014 в 15:04

Бойко е бил очите на КГБ ,уж охрана на Бай Тошо ,но плътно е следил за поведението на народния диктатор,ВКР като в армията,аз ако взема властта веднага ще го обеся пред народното събрание като Мусолини за левия крак,мале как ще меришееее)))