Борисов: ГЕРБ е срещу санкции за Русия и "за" "Южен поток"

Нели Чолашка 02 април 2014 в 10:35 8018 35

Бойко Борисов

ГЕРБ е против санкции за Русия и ще подкрепи премиера Пламен Орешарски, ако се обяви срещу санкциите.

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов. Той ще се среща днес с руския посланик у нас Юрий Исаков.

Той призна, че преди време се е обявил или за санкции за всички компании, или да няма санкции, защото половинчати санкции ще ударят България.

След като е разбрал, че няма да има санкции за газови, петролни и атомни компании, той узрял до идеята, че България трябва да е против каквито и да било санкции за Русия.

Относно обвиненията на БСП, че е носил доноси на еврокомисаря но енергетика Гюнтер Йотингер, Борисов обяви: "Тази партия освен с лъжи с друго не се занимава".

Многократно сме казвали, че сме за "Южен поток" при ясно спазване на европейските и българските процедури. Към момента това не е направено и затова Европейската комисия като видя, че не могат им иззе преговорите за Южен поток да се водят от ЕК, а не от българското правителство.

Не може по Южен поток да тече само руски газ. Това е все едно за една магистрала да кажеш, че ще вървят само български и турски ТИР-ове, защо да не карат и гръцки и македонски. Като имаме газопорводо защо да не тече газ и от други места.

В българия следващите години ще бъде един от големите производители на газ в Европа - от много големите производители - "Хан Аспарух" е огромно находище и на газ, и на петрол", коментира лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!