Quantcast

Вигенин: Категорична позиция за санкции срещу Русия ще ни навреди

OFFNews Последна промяна на 29 март 2014 в 12:23 1242 6

Кристиан Вигенин

Не си струва България да заема категорична позиция по отношение на санкциите срещу Русия, тъй като до такива санкции може и да не се стигне. Всяка категорична заявка в момента само ще навреди на страната ни. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин пред Дарик.

Категоричните заявки биха навредили на която и да е страна членка, защото става въпрос за съюз от 28 страни. Поставянето на 27 от страните пред свършен факт би ни навредило в конкретната ситуация и би създало особено отношение към страната ни за други случаи, в които ще искаме да се вземат решения, коментира Вигенин.

Не малко страни членки на ЕС са скептично настроени по отношение на евентуалното налагане на санкции срещу Москва. Ние работим активно с тези страни, за да направим всичко възможно ако се премине към обсъждане на темата за санкциите, ЕС да подходи много внимателно, допълни Вигенин.

Позицията на България е подплатена с факти и аргументи, с които сме запознали нашите партньори от ЕС. В сегашната криза е по-добре да си реалист, отколкото да реагираш емоционално, категоричен е външният министър.

В момента България няма откъде да получи сериозни количества газ. Не се очаква съседните страни да получат някакви количества, нито имаме необходимите връзки, за да получим доставки, които не са от Русия. Както и да решим да постъпим, трябва да имаме това предвид, каза още Вигенин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2014 в 18:54

всичко е нагоре с краката ,военните са миротворци мирно воюват мирни пушки мирни бомби,който против демокрацията растрел,в Китай строят капитализъм под ръководството на комунистите,в Русия нефт поскъпва а народът беднее,дебели рекламират препарати за слабеене,пъпчасали кремове против акне,а циганите станали хакери,телохранители президенти ,юристите командват икономиката струва ми се не ръководят страната а я осъждат ,само нашите икономисти могат да продадат завод или фирма така че посла да са вечни длъжници на покупателя,власта се бори с пенсионерите,полицаите делят територия с бандитите,на съобщението в ресторана постъпил сигнал че е заложена бомба посетителите седят и спокойно уверяват персонала -НЕ се вълнувайте ние ще скоро ще завършим вечерята и ще си отидем

29.03 2014 в 18:37

Иване ами така е като политическите кампании в България се смазват с руски нефт и газ още от времето на бай Тошо,ами те и до сега командват протежетата на КГБ,Сергей Станишев,Бойко Борисов,евроминетчиите.Как срамно изглежда евродепутати,еднакво с педераси,това е най смешната страница от историята на България,ние сме за резил на целият свят,ми ние нямаме вече правителство,народа избяга имаме часни компании със собствени интереси в Европа и Русия,образованието готви изроди и зомбирани биороботи

29.03 2014 в 15:57

абе този Вигенин не прилича на Българин,и циганин не е като Иван Костов,от къде намират за хубавите длъжности небългари,прилича на киргиз или казах,така ще е българите бягат и няма кого в управлението да работи и той сигурно с еврейски корени ще отида да прочета мож някой знае и този няма да ни направи богати

29.03 2014 в 14:27

Някой да е очаквал нещо друго, все пак е министър от партията на безродниците. Е все пак се радвам, че България не подкрепи безумието на путин в ООН, явно им е останал поне малко срам.

29.03 2014 в 13:41

Кога ли ще имаме политици, които са способни да заемат категорична позиция и да имат смелост, да я отстояват? Кога ще осъзнаят, че точно това им е работата? Да вземат решения и да поемат отговорността за реализирането им. Не може в Брюксел, да си пръв европеец, а в Москва - верен другар. Правителство след правителство са все едни и същи безпринципни хора.

29.03 2014 в 12:32

Бързо-бързо извъртя дупето след като му се накараха.
В тази страница позицията не се извърта:
https://www.facebook.com/no.eurasian.union.bg