Първанов разкритикува БСП за санкциите срещу Русия

OFFNews 01 април 2014 в 22:45 3701 8

"Има голяма разлика в политиката на БСП и АБВ по отношение на Русия и Крим. И различията между двете формации изкристализираха именно при задълбочаването на кризата там". Това е коментирал бившият президент Георги Първанов на среща с жителите на Антоново, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Позицията на АБВ съвпада с тази на 80 процента от българите, които са против налагане на санкции на Русия, е допълнил Първанов. Нека не забравяме, че сме славяни с обща история, не по-малко значение имат и тесните икономически връзки - в земеделието, туризма, енергетиката, е посочил още той.

Според Първанов още от самото начало правителството на Пламен Орешарски е било обречено в кадрови план. "Те назначиха едни министри, които са напълно непознати и без опит. Ето вече десет месеца са на власт, но липсва каквато и да е положителна промяна и нещата в страната отиват наистина на зле", е казал Георги Първанов. По думите му изключително сериозен проблем е зависимостта от ДПС, които вече имат власт да спират дори и проекти като АЕЦ "Белене". Първанов е коментирал, че по време на правителството на Симеон Сакскобургготски зависимост към тази партия не е била така ясно изразена. Първанов е посочил още, че рейтингът на парламента се е сринал на нивото от времето на Жан Виденов през 1997 г. Колко много обещания останаха само на книга - ранно пенсиониране, безработица, образование, е допълнил той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!