Борисов: Чух, че следващият напуснал ГЕРБ ще е висок, умен и красив - само за мен се сетих

OFFNews 22 февруари 2014 в 13:17 11032 42

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Чух, че следващият, който ще напусне ГЕРБ ще е висок, умен и красив..., но освен за мен за друг не се сещам. Това заяви пред Дарик председателят на партията Бойко Борисов.

Запитан за причината депутати да напускат ГЕРБ Борисов обяви, че партията е голяма – имаме да дадем и да остане.

Вероятно има някакви процеси, които се случват. Неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора, но им пожелавам успех. Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде, посочи Борисов.

Много възможен водач в листата на за евроизборите е Томислав Дончев, заяви Борисов. Искаме за евроизборите да участват хора,които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете. Много е важно и водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията, да го обича партията, за да може хората да гласуват за него, включително тези, които не са симпатизанти, уточни Бойко Борисов.

По повод избраните на конгреса на ГЕРБ зам.-председатели на партията Борисов коментира: „Аз с Цветанов ясно съм се разбрал – ако си невинен, оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне. До този момент никой не ме е убедил в неговата вина“.

Цветанов има един от 11-те гласа в Изпълнителната комисия, която се състои от личности, които никога няма да си променят мнението, само защото някой иска нещо от тях. Точно обратното – тежестта на Изпълнителната комисия в момента ще измести възможността, включително и моята, някой да взима погрешни решения, които да не са в полза на държавата и партията, подчерта Борисов.

Политическата отговорност на партията трябва да се носи от нейния лидер, другото е бягане от отговорност, посочи Борисов, като допълни, че според него премиерът Пламен Орешарски не носи никаква политическа отговорност и не управлява.

Той не може да направи една смяна и да назначи друг човек в управлението, без да съгласува това с БСП и ДПС. Няма по-голяма лъжа и лицемерие от това да си политически лидер на една партия, тази партия да управлява и да се слага друг за премиер.

Най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер, ако спечели изборите. Иначе няма кой да носи политическата отговорност. А това го направи и Иван Костов, по същия начин направи Доган с Местан, по същия начин и царят направи, това е задкулисие, заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!