Независимите чакат нова парламентарна група

Елица Мартинова 18 февруари 2014 в 08:02 3217 2

Пленарна зала

Снимка БГНЕС

Неминуемо ще има още напуснали депутати, които стават независими, и новата парламентарна група ще се сформира от само себе си.

Такова мнение изразиха пред "Нова телевизия" първите двама отцепници от ПГ ГЕРБ Георги Марков и Светлин Танчев, попитани дали планират да сформират отделна парламентарна група.

Според правилника на Народното събрание нова парламентарна група може да се сформира, ако има поне 10 независими депутати. До момента, след вчерашното напускане на Красимир Стефанов от ПГ ГЕРБ, "безпартийните" депутати са трима.

На въпрос дали управляващите могат да разчитат на независимите за кворума, Георги Марков отговори: "Не могат да разчитат на нас и те го знаят". OFFNews припомня, че Георги Марков остана в зала при вчерашната поименна проверка, за да закрепи кворума. Друго знаково гласуване на депутата бе отчетено при вота на недоверие срещу кабинета "Орешарски. Тогава бившият ГЕРБаджия подкрепи правителството.

Според Марков независимите депутати нямат чак такова значение, защото "Атака" е заложник на този парламент и ще продължи да осигурява заседанията.
"Атака" определено много добре знаят, че нито ще напуснат, нито ще ходят някъде, защото излязат ли от този парламент, няма да влязат отново. "Атака" са си вече заложник и ще седят докрай", каза Марков.

И Марков, и Танчев коментираха, че са останали като независими депутати, защото искат да направят нещо за народа и бизнеса и да предотвратят парламентарна криза. Те бяха категорични, че нито управляващите, нито опозицията им оказват натиск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!