Бойко Борисов става член на Външната комисия

Кристина Минчева 21 юни 2023 в 11:18 1219 0

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/МАРИН КАРАВЕЛОВ

Бойко Борисов

Бойко Борисов зае мястото на колегата си Вежди Рашидов в парламентарната комисия по външни работи, а Рашидов стана член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Ротацията бе подкрепена със 121 гласа "за" от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС в пленарната зала днес. 

Преди изборите Бойко Борисов обяви, че ще бъде депутат до съставянето на редовен кабинет, но след като имунитетът му беше поискан, председателят на ГЕРБ-СДС остана в парламента.  

Повече от два месеца комисиите са без председатели, но днес бяха гласувани промени в техните състави. Така в Комисията по култура и медии на мястото на Йордан Терзийски („Продължаваме промяната“-ПП) ще застане Росица Йовкова (ПП), а той ще бъде член в Комисията по околната среда и водите, като заема мястото на Петър Куленски (ПП), който пък става член в Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

Константин Вачийски (ПП) ще заеме мястото на Бойко Рашков в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като Рашков става член на Комисията по правни въпроси.

В Комисията по бюджет и финанси влиза Искрен Арабаджиев (ПП), след като е освободен от членство в Комисията по туризма, където на негово място отива Веселин Недев (ПП).

В Комисия по въпросите на ЕС членове стават Кирил Петков (ПП) и Радослав Василев (независим), който също така става член и в Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Одобрена бе и ротацията в Комисията по транспорт и съобщенията, където Веселин Недев ще заеме мястото на Константин Бачийски.

Промяна бе приета и в Комисията по образование и наука, където Бюнямин Хасан (ПП) бе избран за член. Той стана народен представител от 30 МИР–Шумен, като зае мястото на премиера Николай Денков (ПП).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки