Quantcast

Близнашки: Протестът е на власт (снимки)

"Всички с политически пристрастия ще трябва да се разделят със своите постове"

Нели Чолашка Последна промяна на 06 август 2014 в 11:21 5473 28

1/1

Снимка Ивайло Анев

Проф. Георги Близнашки и Пламен Орешарски.

Премиерът в оставка Пламен Орешарски предаде властта на служебния премиер проф. Георги Близнашки на официална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет.

В изявлението си Орешарски отчете свършената работа за изминалата година.

"Работихме в най-сложната политическа среда в най-новата ни история. Ръководихме се от интересите на хората, въпреки съпротивата", обяви бившият вече премиер. Той напомни, че оставя добър резерв от над 8,5 млрд. лв. Призна отново, че правителството му не е успяло с реформите в образованието и здравеопазването, но било положено началото.

"Имате малшанса и щастието да бъдете служебен премиер", каза Орешарски на проф. Близнашки.

Малшансът бил заради липсата на законодателна инициатива, а щастието, защото служебните премиери били най-успешните в нашата история - били пощадени от критики.

"Днес в един вестник има заглавие "Протестът на власт" и това до известна степен е вярно", каза служебният премиер Георги Близнашки.

„Ясно си даваме сметка за ограничеността на мандата и правомощията на служебното правителство. През последната година българското общество преживя драматични сътресения.

Независимо от всичко, това е за добро, защото парламентарната демокрация има своята здрава логика и трябва да се придържаме към нейните ценности и принципи”, уточни той.

Според него основната задача на неговия кабинет е организирането и произвеждането на свободни и честни парламентарни избори, които да произведат резултати, които не се оспорват от никого и се приемат от всички. 

Като основни приоритети той спомена още да се стабилизират основните обществени системи и да се възстанови доверието с партньорите в рамките на ЕС и на НАТО и да се започне с реформи.

Той обеща, че няма да има чистки или прояви на реваншизъм. Уточни обаче, че "всички замесени в корупционни скандали или проявяващи политически пристрастия ще трябва да се разделят със своите постове".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 21:53

F1, какъвто е чорбаджията, такъв и бизнесът. Ти си тъпанар и това е видимо с просто око. Ти само мразиш и псуваш. Човек като теб, всичко, което създава е грозно и непотребно. Не се изживявай, малко, сърдито човече, светът е видял много като теб и много бързо ги е забравил. Послушай съвет - иди на психиатър, необходима ти е терапия за овладяване на гнева!

06.08 2014 в 18:39

Стоянчо, от 20 години аз плащам сам на себе си и на още двадесет пролетарии като тебе.
По политическите възгледи се определям като индивидуалист, национал- капиталист. Мразя всичко общо и задължително, например държавното здравно и пенсионно осигуряване.
Мразя да плащам данъци, защото боклуците, които ни управляват прахосват парите ми.
Тоталитарист съм, защото при тази система отговорността за решенията е ясна. Когато вожда се издъни, главата му отива на дръвника. Това е божественото "право" на кралете.
Демокрацията е измама, служи само на крадците да крадат безнаказано, скрити зад "демократично" взети решения.
Всички демокрации в миналото след кратко съшествуване и неизбежен крах са се израждали в жестоки тирании. След години тираниите са се превръщали в просветени монархии и по тяхно време човечеството е постигнало върховете на културата хуманизма, които днес ценим.
Съвременните лъжовни демокрации, и нас със тях ни чака жестока катастрофа.
Да еба и демокрацията и демократите!

06.08 2014 в 17:55

БКП се завръща триумфално, във версия 2.0, компилирана в посолството на ФАЩ, от трето качество червени + агенти за влияние.

06.08 2014 в 17:43

"Ръководихме се от интересите на хората..." За интересите на кои хора по-точно бе, орешарски? Мама ви изсипана!

06.08 2014 в 17:30

f1, комунистче платено, усещаш ли сам кой скодоумен кретен си:
1. обвиняваш други хора че са комунисти - дори да е така, не се ли псуваш сам себе си.
2. говориш ми за болшевици и тоталитаристи - извинявай, от коя планета пишеш тези дрисни и кой век е там?

великова, не бе, ти не ме разбра: взимай си доганя, взимай си бсп-то, взимай си всичките останали говнари като теб, заедно със кенефа, който наричаш свое семейство. Качвайте се на летящата чиния на Бузлуджа и черта в космоса мръсни боклуци там да си плачете и да си пикаете газ с доганя, дето те е освободил, за олигарски... Пукне те бе паразити!

06.08 2014 в 16:48

За олигарски плачехме, защото от 25 години в България е валидна поговорката "От трън та на глог, че по-висок"!
За убеден тоталитарист като мене, това не е изненада.
Само залюханите "демократи" винаги се учудват, че накрая винаги им влиза все по-дълбоко отзад.

06.08 2014 в 16:39

Стоянчо, "демократче" неумно, измий гуреливите си болшевишки очички и прогледни! Двамата главни герои на таз простотия - плювналиев и близашки са с ярко и неоспоримо комунистическо минало и произход.
Само болшевик може да се радва на безспирния възход и поредният успех на "демокрацията".

06.08 2014 в 16:31

Много е забавно да гледаш как комунисти (разбирай престъпници срещу България) псуват по други хора, наричайки ги комунисти. Това е като циганите, които се псуват един друг на циганин. Това не е ли някакъв вид шизофрения - ако има тука доктор, да им помага... или по - добре не...

06.08 2014 в 16:26

Абе, великова, сополивата духачка на станишко и путя - аз казал ли съм ти да не се обаждаш!
Хубаво, от посрано 20 ще ти спрат лепилото, разбирам. Но това не е причина да си изливаш диарията тук. Марш бързо в Сибир при "вожда" да си поплачете за кабинета олигарски, че свърши вече.

ПП.: Понеже стотинките за лепило съвсем ще секнат скоро, когато и вожда в ссср предобри с бялото и пукяса най после, за радост на целия свят - предлагам да си пуснеш обява за работа в "Дума". Продажна курва, готова на всичко, си предлага услугите - може и в обикновен бардак, но мога да пиша на клавиатура - трол със стаж. По принцип съм червена, но мога и да сменя цветовете за 2 лв. на ден...