Quantcast

Служебното правителство встъпва в длъжност

Юлиан Христов Последна промяна на 06 август 2014 в 07:28 3018 2

Снимка Ивайло Анев

Служебното правителство на Георги Близнашки встъпва официално в длъжност днес. В 10.00 ч. сутринта в Гранитна зала на Министерския съвет ще се състои церемонията по предаването на властта от премиера в оставка Пламен Орешарски.

Организирането на честни и свободни избори, подготовката за присъединяването на България към единния банков надзор, подписването на споразуменията с Европейската комисия за европейските средства през следващия оперативен период и изготвянето на ревизия на бюджета са основните приоритети на кабинета “Близнашки”.

Временното правителство ще работи и по реформи в енергетиката, правосъдието и електронното управление.

Служебният премиер Георги Близнашки ще има четирима заместници, които ще оглавят и министерствата на регионалното развитие, на социалната политика, на правосъдието и на управлението на европейските средства.

Освен на “Дондуков 1″ церемонии по предаването на постовете ще има и във всяко едно министерство.

Президентът Росен Плевнелиев ще издаде указ, с който назначава новия кабинет и разпуска 42 Народно събрание. Датата на предсрочните избори остава 5 октомври.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 10:01

Ох-х-ххх направо съм потресена от д-р Ненков!
В опита си за оригиналност новия стар служебен здравен министър се опита да остроумничи и на въпрос кое е първото нещо, което ще направи отговори, че първо щял да се опита да разбере къде е тоалетната...
Милият той. Явно простата го алармира денонощно... Пък и това шкембенце... съвсем е подтиснат.
Миличък, забрави ли че си служебен министър за втори път? Нима предните 2 месеца не ти стигнаха да разбереш къде е тоалетната?06.08 2014 в 09:06

Какво стана с Министерствоto на инвестиционното проектиране? Закриха ли го, вливат ли го в друго миниостерство? Сега всички споменавания на това ведомство в законите с правомощията му към кого ще препращат въпроса - към филанкишията, ли? Май настапва рай за незаконното строителство и далаверите и корупцията от всякакъв вид? Роско, като виден строителен далавераджиъа, може ни това е целял с действията си?!