Quantcast

Близнашки: Чакаме 300 милиона евро помощ от ЕС за наводненията

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2014 в 21:46 3094 6

Очакваме от фонд „Солидарност” на ЕС 300 милиона евро помощ за регионите, пострадали от бедствията, съобщи пред БНТ служебният министър-председател проф. Георги Близнашки.

Ние не сме изоставили никой, никого не сме забравили. В основните бедстващи райони бяха изпратени средства, за да могат да се преодолеят щетите в начална фаза. Подкрепихме ги и с някои бюрократични изисквания – да се попълнят апликационните форми – те бяха изпратени в Брюксел. От европейския фонд „Солидарност” очакваме да дойдат 300 милиона евро, допълни той.

Положението в държавата е много тревожно от гледна точка на финансите. Не искам да драматизирам, но милиард и двеста милиона е дупката в бюджета. Тоест, имаме едно надценяване на приходите на държавния бюджет, нереалистично планиране на тези средства в държавата и сега става ясно, че не могат да постъпят съответните средства, коментира премиерът.

По отношение на задължителното гласуване, смятам, че трябва да минем през един референдум, за да може българският народ да се ангажира по тази тема, поясни той.

Министър-председателят изрази надежда, че след изборите ще имаме едно ново съотношение на политическите сили в Народното събрание, което ще подкрепи идеите за електронно гласуване и въвеждане на мажоритарен елемент.

Няма никаква метла, никакво разчистване на терена за една или друга партия. В първия ден, в който станах министър-председател, започнаха атаките за това, че едва ли не подготвям почвата за определени политически партии и тяхното връщане във властта - няма нищо такова, категоричен е той.

Не можем да оставим областни управители, от които се очаква да бъдат неутрални, да съдействат за организацията на изборите и заедно с това са активни участници в предизборната надпревара, отбеляза още премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2014 в 11:11

600 млн. х 20%(ддс)= 120млн.в бюджетеца... ухаааааа!

+ 1:10 корупционна схемичка = 48 млн. РЕАЛЕН ЕФЕКТ за пострадалите... от които 1/2 за труд и кво стаа...

... миии, ше им купят по една печка и хладилник и айде готово!

... ОСВОБОДЕТЕ ПОМОЩТА ОТ ДДС! и раздайте парите на Хората!

13.09 2014 в 11:08

На ренегат никой не вярва.

13.09 2014 в 10:15

Остава да ги видим, ма надали?

13.09 2014 в 09:08

Слугувай на русия и ще има много още да чакаш за тия пари !

13.09 2014 в 07:22

Др./г-н/ Близнашки,
Защо когато Ви трябват пари ги чакате от ЕС, а продавате България на Русия? Нали предостатъчно руски капитали има по Вашите джобове вземете от тях.

13.09 2014 в 01:04

Превърнали сме се в държава, чакаща някой да и пусне петаче...