Близнашки: Положението е изключително тежко, няма пари

Offnews Последна промяна на 04 септември 2014 в 11:28 14705 34

Ревизията свърши, няма пари. Това обясни пред бизнес и синдикати премиерът Георги Близнашки на заседанието на при откриването на Националният съвет за тристранно сътрудничество. 

Истината е, че положението е изключително тежко. Действително в момента сме изправени пред много тежки проблеми. Пренасочваме средства от едни програми към други, за да можем да решаваме неотложни проблеми, по-специално въпроса с бедствията.

По думите на премиера три са проблемните сектори: финансите на държавата, банковата сфера и енергетиката.

Въобще този експеримент да се задържат цените на електроенергията се оказа изключително вреден. Създадоха се погрешни илюзии в нашето общество. Сега ще трябва да извървим един път на едно плавно покачване на цените така или иначе, обясни Близнашки.

За енергетиката Близнашки посочи, че положението е повече от тревожно. "Натрупват се и тази година 900 млн. лева задължения, с тези тенденция дупката ще достигне 3,8 млрд. лева догодина”, заяви той и подчерта, че експериментът да се задържат цените на електроенергията се е оказа изключително вреден, тъй като са се създали илюзии в обществото. 

Правителството, според премиера, се ползва с високото доверие извън страната. Показателен е фактът, че подписването на партньорското споразумение за новия програмен период е направено веднага след неговото встъпване. Ако се усвоят планираните до 2020-та година европари, се очаква жизненото равнище у нас да се повиши с 38 процента. Близнашки подчерта, че правителството работи с ясното съзнание, че основната цел е подготовката на изборите и осигуряването на спокойствие. В този контекст се правят и смените на областните управители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2014 в 18:53

Нов асфалт и газификация на улицата, където живее бащата на служебния премиер Близнашки

БлизнашкиНов асфалт и газификация на една улица в с. Врачеш, Ботевградска община, където живее бащата на служебния премиер Близнашки. И асфалтът, и газификацията са извън плановете на общината и кменстовото. Това ми съобщиха мои кореспонденти от региона.

А Близнашки бие по точки Борисов и се появява в телевизора много интензивно. И говори за нов морал, за някакви демократични ценности, за политическа отгворност и т. н. Близнашки бие по точки и Тато – хитрецът обгрижваше родния си Правец по същия начин. С партиини и държавни капитални средства.
ulica2С какви очи се появява Близнашки пред медиите и си позволява да назидава обществеността? Годината 2014-та ли е или е 1953-та?
Хората в Берковица, Мизия, Първомай и Горна Росица са на улицита, а Близнашки урежда благоденствието на баща си извън регламента!
Бащата на служебния премиер вероятно е добър и безобиден човек. И има правото да ходи по асфалт и да удовлетворява битовите си потребности с природен газ. Не знам къде се намира синът му в тая конфликтна ситуация.

06.09 2014 в 18:15

То, положението отдавна си е тежко, сега просто му се вижда края и е време който е грабил да връща, да се беси, или да бъде обесен. Тия филми с едни краднали, а всички ние да им връщаме бакиите, просто ги забравете. Дупката в енергетиката който я е правил, да си я запълва. Нема как да се произвежда в излишък, а цените да хвърчат нагоре. Ако трябва ще си внасяме ток от вън, и пак ще ни е по-евтино, но няма вече как да ви пълним гушите. В противен случай ще напълним едни дупки, но с вас!

04.09 2014 в 17:33

Съвет към Премиера Близнашки: ХВАЩАШ ЕДИН ДЕБЕЛ СИН ИЛИ ЧЕРВЕН МОЛИВ и теглиш една ДЕБЕЛА ЧЕРТА на харчовете на фуражките за учения в Украйна - дебелосерковците поне тук да стоят и да не харчат народна пара, файда от тях няма
А СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ даваш за бедствията

04.09 2014 в 17:19

Време е Близашки да си спомни лозунга на служебните правителства: "Не сме от тука и сме за малко". И да почва да се занимава с ОРГАНИЗИРАНЕТО НА ПРЕДСТРОЧНИТЕ ИЗБОРИ, за каквото е назначен. А не да пуска партенки и да коментира несвойствени теми, които са обект на внимание на РЕДОВНО ИЗБРАНО, А НЕ СЛУЖЕБНО правителство. Омерзен съм.

04.09 2014 в 17:00

Браво и тоя нещавен цървул най-после загря реотана, абе хапльо гламав, ако имаше пари ти ли щеше да си премиер, а? Червени боклуци, всички сте на хорото, а до последните музиката не стига, пчела от мед и гей от кеф не бяга, нали или не?!

04.09 2014 в 16:24

F1 ами ние сме обективни. Ще получаваш това, което си заслужиш.

04.09 2014 в 16:00

Няма пари благодарение на незаплашващата руска кочина и агентите и в България. Ти си един от тях, "професоре".

04.09 2014 в 15:17

Ей, "демократите", нещо сте се повредили! Почнали сте да ме одобрявате? Къде сбърках?
Преди седмица-две писах същото, но тогава ме оплюхте. Що така бе "демократчета"?

Чесъне, чесъне не става с лустрация. Комунизмът е пуснал дълбоки корени в България, а социализмът и демокрацията унищожават свободата в Европа.

04.09 2014 в 15:09

Ми действай.

04.09 2014 в 15:05

Що е туй "фашист" бе чесъне?
Посочи поне един.