Бивши членове на НС на БСП отпадат от конференциите за изборните листи

Сред отпадащите е и началникът на кабинета на Илияна Йотова

OFFNews 29 януари 2021 в 16:32 3201 0

Около 90 бивши членове на Националния съвет на БСП отпадат като делегирани представители на конференциите на партията. Форумите, които вървят в момента, подреждат кандидати за депутати. 

Решението взе снощи Контролната комисия на партията с председател Емил Войнов по искане на лидера Корнелия Нинова. В конференциите ще участват избраните в новия Национален съвет след прекия избор на Нинова за председател. 

Сред отпадащите, които няма да редят листи, са ихаил Миков, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Валери Жаблянов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, бившият организационен секретар Катя Николова, както и началникът на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова - Надя Младенова, която е член на БСП-Красно село.  

Според запознати това е смяна на правилата по време на играта, тъй като част от конференциите вече са минали в досегашните състави. В София, където е най-голямата структура на БСП, вече са проведени 6 конференции. На градската конференция на столичната организация трябва да има нови представители от Националния съвет, досега те бяха 20, което ще доведе до значителна разлика в подреждането на листите за депутати. 

Би трябвало Комисията вчера да се беше произнесла за конференциите, които вече са проведени. В страната по-голямата част от общинските са готови, обяснява Димитър Дъбов в интервю за Лупа.бг. Питането на Корнелия Нинова към Общопартийната контролна комисия не засяга само отпадналите членове на Националния съвет. Защото в член 22 на устава са посочени и всички членове на контролните комисии по места, председатели на общински съвети, кметове, общински съветници, които се явяват делегати на конференции. Това е една много голяма група хора. Ако се изхожда от това решение вчера от ОПКК, те също не могат да бъдат делегати, твърди Дъбов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews