Биков: БСП били за мирно решаване на проблема във Венецуела. Ние да не сме за военно решаване?

OFFNews 05 февруари 2019 в 17:59 3264 6

Позицията на БСП и президента за Венецуела е симптом, че не могат да вземат ясна европейска позиция и ако управляваха България, щеше да изглежда нелепо и смешно. 

Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира позициите на президента Радев и БСП относно ситуацията във Венецуела по време на пресконференция в централата на управляващата партия.

Вчера държавният глава призова за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела, а лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с подобно изявление днес. И БСП, и президентът Радев отказаха да се обявят в подкрепа на лидера на опозицията Хуан Гуайдо - което е официалната позиция на българското правителство, както и на редица европейски държави.

"БСП, вероятно разбирайки, че се влиза в тежък политически гаф, днес ако забелязахте, не застанаха зад позицията на г-н Радев. Друг е въпросът, че не успяха да заемат позиция. Те били за мирно решаване. Ние да не сме за военно решаване? И ние сме за мирно решаване на въпроса. Само че те питат каква е позицията ти, а не дали си за мирно или военно", допълни Биков.

"Българският президент допусна политически гаф в позицията си по Венецуела - тя ни лишава от авторитет", заяви още той.

Според Биков позицията на президента не защитава националния интерес, за разлика от позицията на българското правителство.

"Ние се солидизираме с всички държави, които се солидизират по важни за нас въпроси. Какъв е мотивът на г-н Радев извън опазването на световния мир, към който той е поел някакъв глобален ангажимент, извън тези негови глобални игри за решаване на конфликта във Венецуела?" - попита Биков.

Той допълни, че от ГЕРБ напълно подкрепят позицията на правителството, тъй като това е "една нормална позиция на една европейска страна, каквато е България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

05.02 2019 в 21:15

Този ренегат пък и от това ли си мисли, че разбира ?! Отвратителна пасмина нагаждачи и използвачи.

4000

3

lukyas

05.02 2019 в 20:34

Да изметем всички червени БСП ,ГЕРБ и ОП !!!!!