БСП в един хор с Радев: Да се снишим, да мине бурята, да не се месим за Венецуела

OFFNews 05 февруари 2019 в 17:36 4321 10

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията не подкрепя намеса във вътрешните работи на Венецуела.

"Нашата позиция е ненамеса във вътрешните работи на трета държава. Прилагане на международното право и на върховенството на закона. Поддържане на диалог между управлението и опозицията във Венецуела - за намиране на мирно и спокойно излизане от ситуацията", заяви Нинова.

По съдържание изказването наподобява позицията на президента Румен Радев, който вчера също призова за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела, спазване върховенството на международното право и диалог между управляващите и опозицията. 

Нинова подчерта още, че еврокомисарят по външна политика Федерика Могерини е заявила, че ЕС няма правомощия да признава държави и държавни институции и че това е правомощие на отделните страни от общността.

"Да сме наясно, че Европа не е взимала единно решение по това. Държави не само като Русия, а и Италия, Гърция, Румъния, Словакия, Словения, Кипър, Малта, Ирландия не са взели такова решение. Гледаме първо в нашето европейско семейство. ЕС не може да има единна позиция и всяка държава трябва да реши", заяви Нинова.

Тя  допълни, че дори генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е обявил по-рано, че ООН няма да взима стана за спора във Венецуела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

9

AnderXale

06.02 2019 в 14:30

Две неща правят ярко впечатление тук. Първо - Фондация Америка за България си позволява да взема откровена политическа страна и да слага думи в устите на опозицията. И второ - активното действие на нейните тролове. Чета някви обвинения срещу някакви си коминисти, путинисти и какви ли още не, а последните 10 години управлява ОПГ ГЕРБ с активното съдействие на същата тази фондация и ДПС. Айде малко по - сериозно, а!?

4000

4

lukyas

05.02 2019 в 20:32

Да изгоним Руските тролове!!!!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!