Бареков каза, че съм му съученик, а аз не го познавам

OFFNews 28 май 2014 в 23:49 28091 33

Снимка Сергей Антонов

В сряда вечерта директорът на Драматично-кукления театър във Враца Анастас Попдимитров излезе с позиция до медиите, в която изрично се посочва, че не познава лидера на „България без цензура" Николай Бареков.

Поводът за опровержението е следното изказване на Николай Бареков пред bTV:

„Шефът на врачанския театър, който ми е съученик от университета, вчера ме търси за една фактура, която не съм платил ужким за театъра. И аз му казвам: Абе, трябва да дадеш касова бележка. Тя тая работа не е така - просто да се плаща на ръка. Ставаше въпрос за 200 лева".

В опровержението на Драматично-кукления театър във Враца се посочва, че: "истината няма нищо общо с това изявление:

1. Директорът на Драматично-куклен театър – Враца Анастас Попдимитров никога не е учил заедно с г-н Бареков, не е негов съученик или състудент... и не го познава;

2. Не става дума за фактура от 200 лева, а за фактура от 1 500 лева, която партия „България без цензура” забави да плати 20 дни след събитието, за което нае голямата зала на ДКТ – Враца. Предизборната среща беше на 7 май, а плащането беше осъществено на 27 май и то след неколкократни напомняния за забавеното плащане".

Тази вечер Делиа Власе (говорителят на председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол) пък опроверга още едно твърдение на Бареков: "Да ви кажа новината - имаме вече разговори с ЕНП".

Не сме разговаряли с „България без цензура“, каза Делиа Власе пред агенция "Фокус".

Групата на ЕНП не е влизала в никакви дискусии с други български партии, освен с ГЕРБ, допълни Власе.

„Не сме инициирали никакви разговори с партии в България, освен тази, с която поддържаме връзка. ЕНП не е получавала покана за разговори от подобна партия“, каза още Делиа Власе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews