Рашидов: Бареков е красиво бебе, пораснало на моите колене

OFFNews 27 май 2014 в 21:45 6084 12

Вежди Рашидов.
Вежди Рашидов.

Бареков е едно красиво бебе, което порасна на моите колене, заяви Вежди Рашидов в интервю пред bTV. 

С бащата на Николай Бареков бяхме прекрасни приятели, войници в Пловдив. Няма да си позволя за едно бебе, което съм дундуркал на коленете си, днес да го плюя, каза бившият министър на културата. Но все пак добави, че "Николай трябва да узрее като мъж".

Рашидов изрази мнение, че в момента България е ръководена от нова тройна коалиция, която се крепи на "златното пръстче" на "Атака".

Според него страната ни се управлява от ДПС на всички нива и това не е само сега, ами е така от 15 години насам.

Рашидов смята, че вина за това имат българските избиратели, които чрез негласуването си докарват на власт "тези управляващи".

"Процентно негласуващите вдигат процентите на ДПС", заяви той.

Бившият културен министър твърди, че ДПС са етническа партия, която има електорат от най-много 400 000 души, заедно с купените гласове.

Ето защо на сегашните избори за Европарламент "ДПС не са стигнали БСП, а обратното - БСП са паднали на нивото на ДПС".

Рашидов изрази задоволство, че ГЕРБ най-сетне е отворила обятията си за помаците, турците и др. етнически групи в страната, което е крачка напред в разбиването на етническата основа на ДПС.

На въпроса дали кафето между Местан и Борисов в Кърджали може да се разтълкува като сближаване между двете партии, Рашидов отговори недвусмислено:

"Когато аз напусна ГЕРБ, това ще значи, че ДПС и ГЕРБ са се сближили". 

Той направи паралел и с една своя любима максима: „Да напускам удоволствието преди то да ме е напуснало мен“, като добави, че нямал зор да стои на всяка цена в партията на Борисов.

Накрая бившият културен министър поздрави и Реформаторския блок за успеха му на изборите, като отправи съвета си към Кунева, която според него получи "едно малко наказание", да се отърве от хора от нейното обкръжение, които са били хранени със златни лъжички от ЦК на БКП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!