Бареков пожела да управлява с БСП

OFFNews 28 май 2014 в 11:11 30778 62

Николай Бареков, Ангел Славчев, Румен Йончев и Росен Петров в парламента

Снимка Сергей Антонов

Николай Бареков, Ангел Славчев, Румен Йончев и Росен Петров в парламента

БСП е "най-нормалната" и "най-демократичната партия, обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той заяви още, че вижда БСП като свой бъдещ партньор за управление.

"БСП е най-демократичната и нормална партия. Там Станишев трябва да си ходи, да си отиват Янаки Стоилов и старите муцуни, да си поемат младите хора. Те все ще добутат 40-50 депутата в следващия парламент и ако е такова положението, аз ще предложа на хората в партията БСП да идва при нас и с нея да правя правителство, и да управлявам. На мен ще ми трябват депутати."

В медийната си изява днес Бареков нападна и "Атака" с думите: "Атака се срина. Не може да се продадеш 20 пъти. Вижте, аз съм мъжкар човек, проститутките, когато започнат да се предлагат и да взимат пари, за да спят с всеки, им пада цената."

Думите му бяха коментар по сутрешното изказване на Десислав Чуколов, който обвини ББЦ, че са купували гласове и призова "мутрата да си сложи капута и да напусне политиката."

По време на изявата си в парламента Бареков влезе в пререкание с репортерите на партийната Alfa.

"Това е най-новата политическа сила, най-мощната, проявете уважение. Иначе ще си тръгна. Аз да не съм тука, защото искам. Дойдох тука, защото ме помолихте. От сутринта по bTV "Бареков ша дойде, Бареков ша дойде." И TV 7 - всичките, звъните ми по телефоните. Аз съм бивш колега, дошъл съм да ви уважа", скастри журналистите Бареков.

Той представи пред медиите своя екшън план за това, което ще се случи в политиката през идните месеци. Ето как вижда нещата Бареков:

"Трябва да отидем на предсрочни парламентарни избори, трябва да се излъчи служебно правителство и аз се надявам, че г-н Плевнелиев ще отговори в рамките на тази седмица. Имаме около 30 човека, подготвени за всички постове в държавата.

Всички са експерти, те са завършили по "Харвард", по "Кембридж", хора с много езици, въобще - сериозна работа. Оттук нататък този служебен кабинет трябва да гарантира нормалното провеждане на вота. Този цирк тука да се събират депутатите като овце и наркомани да говорят от трибуната на Народното събрание, това е абсурдна история. Някъде към октомври месец да са предсрочните избори, които, ако ББЦ спечели, аз съм готов като министър-председател да съставя правителство и да управлявам."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!