България не признава незаконните руски избори в окупираните части на Украйна

OFFNews 18 март 2024 в 19:18 1785 4

МС

Снимка gov.bg

МС

"Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право. България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна."

Това се посочва в позиция на българското правителство по повод преизбирането на руския президент Владимир Путин.

"Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия и систематичен натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на гражданските и политическите свободи на руските граждани продължават и се разширяват. Руските избиратели бяха лишени от правото да направят информиран избор.

Отказът да бъдат поканени наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е поредното доказателство, че режимът в Кремъл извършва нарушения на поети ангажименти в сферата на европейската сигурност и защитата на правата на човека като нейна интегрална част" - заявява българското правителство.

"България и българските граждани остават на страната на демокрацията, върховенството на закона и защитата на правата на човека. В този контекст България продължава неотменимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници" - посочват още от МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1001

5

Краси1

19.03 2024 в 08:05

Безподобна отрепка е тоя бахур

2099

3

Mateevk

18.03 2024 в 21:39

А чие мнение изразява БГ? Ами примерно моето и на още милиони като мене.

9347

2

Анализи

18.03 2024 в 20:15

Правилно. Не можеш да признаеш неко, което не се е случило.

-6195

1

Bahura1

18.03 2024 в 20:02

Леле как се развълнувах. бг имала мнение. Не собствено де...
 
X

Да помогнем на украинските деца!