Бъчварова: Само Митьо Очите е бил с бронежилетка

ОFFNews 10 юни 2016 в 10:21 12200 30

Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и на морала.

Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова от парламентарната трибуна. Тя дойде в Народното събрание по настояване на БСП, които вчера поискаха обяснение за стрелбата по Димитър Желязков – Очите. "Откриваме туристическия сезон, към който бяха отправени толкова очаквания, с поредното начало на гангстерска война", каза тогава Мерджанов.

Днес Бъчварова заяви, че е прецедент извършителите на стрелба по известни фигури от престъпния свят да бъдат задържани толкова скоро след нея. Тя подчерта, че не може да представи пред депутатите цялата информация, която има, "защото в момента тече разследване".

Министърът повтори тезата на МВР, че до стрелбата се е стигнало след спор за място за паркиране между мъжа, който живее на семейни начела с дъщерята на Желязков и управителя на заведения в Слънчев бряг. 

"Имало е спречкване, при което са разменени удари между собственика и въпросното лице, предстоящ роднина на Очите. За случая не е сигнализирана полиция", обясни тя.

Бъчварова разказа, че около 21:00 часа на 8 юни пред заведението са се събрали близки хора до Желязков, а част от тях са влезли в заведението. Според нея мъжете пристигали по един - двама и не са вървели в група. Тя каза още, че мъжете не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. След това се стигнало до спор, който завършил с изстрели.

"Конфликтът е възникнал спонтанно, няма данни той да е подготвян предварително. Изключително бърза реакция на полицията", обясни тя.

Министърът каза още, че само Желязков е носел бронежилетка. Тя каза още, че заради стрелбата са задържани над 30 души и се издирва още само един.

По време на обясненията на Бъчварова депутатите от БСП подвикнаха, че информацията, която представя, е известна от емисиите на телевизиите. 

Малко по-късно пред журналисти Бъчварова коментира и изказването на ген. Атанас Атанасов от ДСБ, че Столичната полиция пази наркоразпространението. "Атанасов вчера си позволи от "а" до "я" да използва лъжлива теза, която цели да оклевети мен и премиера, за което вероятно ще има съответните мерки", каза тя днес. 

Министърът добави още, че не обърща вниманието на клюките, които разпространява Атанасов, защото това е поредният случай, в който установява, че "той говори абсолютни лъжи".

Бъчварова каза още, че не знае да има политически чадър над Митьо Очите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

28

El Commandante

10.06 2016 в 17:02

"Подозирам, че колкото повече се увеличава рейтинга на Прогресивните сили, толкова повече"...виртуални самоубийства ще има, гаранция.

Ще бъде весело, ето например некои другари вече си изтърват нервите крайно просташки, въпрос на време да си клъцнат вените...

63994

27

Red or Dead

10.06 2016 в 17:00

““““.............Местя го..........“““““““““



Спри, огледай се,погледни надолу ВНИМАТЕЛНО, дали изобщо има нещо за гледане , и ако има нужда ЕВЕНТУАЛНО ......МЕСТИ:)))))))))

Още един дето се кефеше извънредно много на предишната система, добре запознат явно със способите за борба със “хибридчиците“....НО ОЧЕИЗВАДНО и нему новите “резултати“ хич, ама ИЗВЪОБЩЕ не му се нравят, естествено удобно премълчавайки предишните “толерантни“ дублирания на никове на същите тези “тролове“ явно че, те самите са си ги дублирали....“хибридно“..:)))))))

Подозирам, че колкото повече се увеличава рейтинга на Прогресивните сили, толкова повече “козяшкия център“ ще активира все повече “здрави сили“......НЕ НАМ...наше дело правое, победа будет за нами..;)

77927

26

El Commandante

10.06 2016 в 16:54

"Единия бил шеф със шестцифрени данъци (къде ги тия хора с такива данъци, дето да си губят времето по форуми - никой не знае)"

Хубавото на тва да си шефче е че имаш много свободно време.
Ето ти би трябвало да го знаеш-ти си пенсионер, при теб е същото, много свободно време докато разни хора работят за нас.
Не е ли чудесно?

11300

25

Танг

10.06 2016 в 16:29

антон-команданте, аватарите му и другите два блиц-трола нямат работа и личен живот, затова и тук живеят. Единия бил шеф със шестцифрени данъци (къде ги тия хора с такива данъци, дето да си губят времето по форуми - никой не знае), другия пишман-ВИФаджия със стипендия милиони стотинки по комунистическо, третия пък облизал задните части на светеца Болен - легендите с лопата да ги ринеш. Нищо де, във виртуалното пространство всеки може да е какъвто си иска, а дори и сам да си повярва. А това, дали въобще има "козяци" и колко точно са кремълските тролове тук е очеизвадно - никой друг, освен червените блиц-курветини, не си е загубил времето да рови със Селениум (или подобно), да пише скриптове, да търси проксита и валидни низове за юзър-агенти, за да подбие и без това безсмислената и глупава система за рейтинг. Еми да ви е честито. Местя го.

8359

24

ОФчар

10.06 2016 в 15:53

"Ти мани тва, тука е детска градина, ти да видиш като стане аналогичен случай с т.нар. противоракетен щит над Европа, е ТОГАВА ше е истински смешно...малко през сълзи де, ама пак смех ше бъде..."

Ех, мечти, мечти... :)
Шимел, ракетите и бомбите не подбират. В смисъл - няма да те пропуснат, защото си псевдокомунист или защото си прос.
Е това е истински смешното! :)))

Самоеб, значи е поредното ти "творческо" превъплъщение;)

Дерзай, деба, дерзай - и без това за друго не ставаш... не че това го можеш де :)

77927

23

El Commandante

10.06 2016 в 15:26

"Смешното е, че тоя рейтинг го сложиха по нареждане от Козяк, за да борят хибридните кремълисти, а к'во стана..."

Ти мани тва, тука е детска градина, ти да видиш като стане аналогичен случай с т.нар. противоракетен щит над Европа, е ТОГАВА ше е истински смешно...малко през сълзи де, ама пак смех ше бъде...