Бъчварова: От миналия петък нямам диалог със синдикатите

OFFNews 18 юни 2015 в 19:30 3418 8

Снимка: БГНЕС

"Няма диалог в момента, той беше прекъснат миналия петък и аз мисля, че в ситуацията, в която има искания за оставка не може да има диалог."

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред БНТ по повод полицейските протести и преговорите със синдикатите.

"На вас не ви ли изглежда нелогично да искаш от един човек или екип оставки и преговори. Ще трябва да избереш едно от тези неща, защото иначе това може да се тълкува като рекет. Как да преговаря с някой, който ти иска оставката? За какво да преговаряш?", попита вътрешният министър.

На всички, които се вълнуват от темата за отношенията между ръководството и полицейските синдикати, тя се надява да стане ясно, че темите, проблемите, които те са поставили са ясни и посоката, в която търсят решение, е една и съща.

"В момента нямаме разговори", заяви Бъчварова. Тя обясни, че за трите месеца, в които е министър е имало четири такива срещи, "на три от тях съм участвала лично".

Бъчварова припомни, че е подкрепила предложението, направено от синдикатите при внасянето му в МС, но условията, предложени от полицейските синдикати, не са били одобрени.

Вътрешният министър заяви още, че "в края на краищата едно законодателството регулира отношения в цялото обществото и не може да отрази на 100% интересите само на една група. Сега проектът е вече внесен в НС – там ще се обсъжда."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови