Бъчварова чувства, че има 100% подкрепа от премиера

OFFNews 14 януари 2016 в 08:34 3846 8

Бъчварова чувства, че има 100% подкрепа от премиера

Имам 100-процентова подкрепа от премиера. Аз така го чувствам. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира в интервю за Нова тв поста си. Тя коментира факта, че медии хвалят Бойко Борисов, но атакуват нея. По думите ѝ това не е заради това, че министър-председателят ѝ няма доверие. 

"Има внушение, че МВР не работи. Нека за го сменят министърът, има политическа логика. Но това нагнетява напрежение и на престъпниците се казва: Елате. На хората казват, че институциите не работят", обясни Бъчварова. По думите ѝ "след празниците има едно насищане със случаи, които показват проблеми в обществото". В същото време атаките срещу МВР допълнително нагнетяват недоволство и това развързва ръцете на хората, които извършват престъпления.

Тя повтори твърдението си от сряда, според което декларацията на КРИБ с искане за оставката ѝ, е нелепа. Причината е, че бизнес организация критикува МВР, а не казва нищо за финансовите престъпления. "Това е свързано с лични особености, които са установени – познанство, близост..", каза още Бъчварова. Тя обясни, че не вярва декларацията да изразява мнението на всички членове на КРИБ, тъй като е писана "на хиляди километри" и едва ли организацията се е събирала, за да обсъди документа.  

"Сигурно не ме харесва, не знам. Това е негово право", каза вътрешният министър в отговор защо Кирил Домусчиев иска оставката ѝ.

По думите ѝ публикациите в медиите за това кой и кога ще бъде сменен в МВР са ченгеджийски номера. Подобни публикации се диктуват от хора, "които имат една тъпа болка по отношение на МВР". Тя каза, че с Цветан Цветанов, който не я подкрепи, е имала сериозен разговор и той ѝ дал съвет, който тя приела за правилен. 

Тя коментира, че разкриваемостта на поръчковите убийства със 70% и обясни, че по последните убийства "имаме големи шансове да стигнем" до край. И допълни, че освен работа, става въпрос и за късмет. Бъчварова каза, че няма да се оплаква от материалната обезпеченост в МВР, но по-добре би било да има повече средства за експертизи и техника. "Но това е положението и се опитваме да се справяме", каза тя.

Бъчварова каза още, че предстои реформа в МВР със 7 различни мерки. Тя увери, че интересите на служителите няма да бъдат накърнени.

По отношение на охраната на Доган и комисията в НСО, която се събира, за да решава кого да охранява, тя каза, че не иска да бъде вкарвана в сюжет с ДПС. На въпрос за това, че "двете каки" си говорят, че службите са на ДПС, тя отговори: "Това че някой е казал нещо, не означава, че то е вярно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови