Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Атанасов победи Бачкова с по-малко от 100 гласа

Ударите под кръста трябва да останат в миналото, заяви преизбраният председател на ДСБ

Ружа Райчева 12 февруари 2022 в 17:40 5449 3

Снимка БТА/Асен Тонев

Ген. Атанас Атанасов беше преизбран за председател на "Демократи за силна България" с 288 гласа. Неговият конкурент Цецка Бачкова е събрала 199 гласа от 490 преброени действителни бюлетини. 

"Благодаря ви за подкрепата, бъдете сигурни, че аз няма да се променя. Поздравявам и тези, които гласуваха за Цецка Бачкова защото по този начин показаха че искат демократите за силна България да работят за силна България!", обърна се той към присъстващите делегати на ДСБ. 

Той предложи състав от 11 души, които да са членове на националното ръководство. Те са Грета Стефанова, Зарко Маринов, Евгени Харалампиев, Дорет Димитрова, Димитър Чорбаджиев, Любен Иванов, Катя Панева, Стоян Михалев, Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов. 

За зам.-председатели преизбраният председател на ДСБ предложи Кристина Петкова - председател на ДСБ Жени, Людмила Илиева - областен управител на Велико Търново и Йордан Иванов  - председател на ДСБ Пловдив.Предложеното от Атанасов ръководство бе подкрепено от мнозинството в залата. 

"Трябва да подготвим партията за местни избори и нашите местни структури трябва да са подготвени много добре за тях. 

Още на първото заседание на националното ръководство ще предложа да бъде формиран национален предизборен щаб, който да работи системно за подготвката на кандидати за общински съветници и кметове, за да постигнем добри резултати. 

Всички заедно трябва да бъдем последователни да укрепваме нашето обединение "Демократична България", защото тя носи резултати за десните хора, благодаря ви!", каза ген. Атанас Атанасов след преборяването на гласовете. 

Преизбраният председател на ДСБ заяви, че „ударите под кръста“ трябва да останат в миналото, за да се работи за единение вътре в партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Браво Генерале, не давайте партията на слугите на Меркел, която произведе ГЕРБ!
 
X

Да помогнем на украинските деца!