Атанас Атанасов: Борисов се възползва от проститутки

OFFNews 02 декември 2020 в 18:57 18411 1

Става ясно, че Борисов е попаднал в зависимости. Тук въпросът е дали е зависим само от корупционни схеми, или от корупция и проституция едновременно. Той обяснява, че някаква красива госпожа се явява там, за да му задоволява човешките потребности. Начинът, по който обяснява цялата тази фабула, показва, че той се възползва от такъв тип услуги. Задоволяването на човешки потребности е услуга. Много са важни думите.

Това заяви съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов пред бТВ по повод интервюто на премиера Бойко Борисов за FAZ, в което премиерът сравнява жената, която вероятно е направила снимките в спалнята, с Мата Хари - прочутата холандска стриптизьорка, куртизанка и шпионин поне на две разузнавания по време на Първата световна война.

"Откакто излязоха снимките, поведение на Борисов е много гузно. Вижте след колко месеца той даде интервю, и то в немската преса - даже по начина на задаване на въпросите, си личи иронията към него. В Германия проституцията е узаконена, а в България не е и се носи наказателна отговорност", коментира председателят на ДСБ. 

Не е сериозно обяснението, че пистолетът е негов, а пък парите вътре не са, отбеляза Атанасов.

"Липсата на обяснение за тези снимки го принуждава да стига до тези екзотични обяснения", смята той. 

Според него нужно е обективно и пълно разследване, защото става въпрос за "евентуални зависимости на министър-председателя на България".

"Не изключвам възможността, когато Борисов "падне" от власт, главният прокурор да проведе някои от разследванията - "Мишо Бирата", "Кумгейт", "Суджукгейт", "Ало, Ваньо" и други", каза още Атанасов и добави, че при днешната конфигурация на институциите не можем да очакване обективно разследване за снимките.

По думите му Демократична България е оповестила 70 едри корупционни схеми от управлението на Борисов и именно тези схеми пълнят чекмеджето му, а не "някаква мистериозна госпожа". 

ДБ и бъдещите й политически партньори

За да може да бъде разградена Борисовата държава, трябва концентрирана сила, заяви ген. Атанасов.

"Не е важно с кого (се прави коалиция - бел. ред.), а защо", посочи той.

Трябва да се изясни дали имаме еднакви виждания за провеждане на политика във външен и вътрешен аспект и тогава ще говорим дали ще се обединяваме. Държавата се управлява от една клика, която е тежко корумпирана и това се показва чрез социологията, защото през лятото и есента над 70% от хората искаха незабавна оставка именно заради корупцията, заяви съпредседателят на ДБ. 

Демократична България сме сплотени и ще се явим на изборите в този формат. Напреднали сме в подготовката, каза лидерът на ДСБ.

Ген. Атанасов е на мнение, че основната цел на Борисов е била да удържи на всяка цена властта, за да иде на редовни избори - за да няма служебно правителство, защото ще му се извадят твърде много кирливи ризи и за да може той, т.е. управляващите, да организира изборния процес.

Трябва да се обедният извънпарламентарните сили, за да наблюдават изборния процес, отбеляза още лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

GoGo84

03.12 2020 в 14:16

Няма да коментирам Борисов, но от ДБ да падат до такова ниво и на изказ и да действия - много тъпо! Безсилие ли кво ли?!