„Атака“ внесе законопроект за отмяна на лятното часово време

OFFNews 03 ноември 2014 в 21:25 8377 27

Волен Сидеров

Отмяна на лятното часово време. Това предлага в законопроект „Атака“ в първите дни на работата на новия парламент.

„Атака“ вече са внесли десетки законопроекти. Някои от тях са стари – например, отваряне на III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“, закриване на американските бази в България и сваляне на новините на турски език.

Сред тях е предложение за отмяна на постановления на Министерския съвет от 1979 г. И 1997 г., с които се въвежда и регламентира лятното часово време.

То беше въведено едно време, за да се пести ток. Първо, това не е вярно и второ – вредите върху човешкия организъм са страшно много, коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, цитиран от bTV.

Доколкото ми е известно, само Казахстан и Узбекистан не си променят времето. Не мисля, че трябва да сме различни по един не особено важен въпрос, посочи депутатът от БСП Георги Кадиев.

Друг законопроект на „Атака“ пък забранява строежа на джамии. „В Швейцария я има. Прекалено много са вече – повече от църквите. Може да се въведе поне един временен мораториум, подчерта Сидеров.

Депутатът от ДПС Митхат Метин обаче е категоричен, че това е невъзможно, тъй като свободата на вероизповеданията е конституционно закрепена в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!