Quantcast

„Атака“ внесе законопроект за отмяна на лятното часово време

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2014 в 21:25 7679 27

Волен Сидеров

Отмяна на лятното часово време. Това предлага в законопроект „Атака“ в първите дни на работата на новия парламент.

„Атака“ вече са внесли десетки законопроекти. Някои от тях са стари – например, отваряне на III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй“, закриване на американските бази в България и сваляне на новините на турски език.

Сред тях е предложение за отмяна на постановления на Министерския съвет от 1979 г. И 1997 г., с които се въвежда и регламентира лятното часово време.

То беше въведено едно време, за да се пести ток. Първо, това не е вярно и второ – вредите върху човешкия организъм са страшно много, коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, цитиран от bTV.

Доколкото ми е известно, само Казахстан и Узбекистан не си променят времето. Не мисля, че трябва да сме различни по един не особено важен въпрос, посочи депутатът от БСП Георги Кадиев.

Друг законопроект на „Атака“ пък забранява строежа на джамии. „В Швейцария я има. Прекалено много са вече – повече от църквите. Може да се въведе поне един временен мораториум, подчерта Сидеров.

Депутатът от ДПС Митхат Метин обаче е категоричен, че това е невъзможно, тъй като свободата на вероизповеданията е конституционно закрепена в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2014 в 20:58

Смяната на времето е въведена преди 100 години по време на война, за икономия на електроенергия. Енергийният ефект е спорен дори и при едисоновите крушки. Енергоспестяващите (видоизменени луминисцентни) са 4-5 пъти по-икономични. Навлизащите светодиодни са 8-10 пъти по-ефективни от "еталона" с нажежаема жичка. А сега направете сметка, колко е "икономията"...
А стресът причиняван на хората от маймунджулуците всяка пролет и есен е нещо за което не се говори. Театрото със смяната е на-малкото безсмислено, че даже и вредно.Защо на животните не им сменят времето на доене и хранене? Сещаайте се. А хората мълчат, а и мляко не дават- значи са по-долу и от кравите и овцете.

05.11 2014 в 18:11

Лятното часово време трябва да се махне в цяла Европа, но само защото е неефективно и вредно за здравето, а не защото рашънците решили да се правят пак на оригинални, а пък куклите им тук решили да се движат в синхрон с ръката на кукловода...

05.11 2014 в 17:51

Отмяната на лятното часово време въобще няма да я коментирам, освен да предложа да си направим собствена часова зона, както направи оня идиот Чавес във Венецуела (лека му пръст). По-важното е друго: "Прекалено много са вече – повече от църквите". Това е тотална лъжа, на която могат да се вържат само хора, чиито "пътувания" се ограничават по маршрута "панелката - магазина - панелката". За съжаление, електоратът на Атака се състои предимно от такива хора, които ще вземат това абсурдно твърдение за чиста монета. Радикалният ислям трябва да бъде изкоренен в световен мащаб, тъй като той е вреден включително за собствените си последователи, но такива популистки лъжи - у лево.

04.11 2014 в 15:59

Смяната на времето за първи път е въведена от Бенджамин Франклин - голям учен и баща на американската конституция. Времето не се сменя я Близкия изток, Русия о още много други държави. Четете повече.

04.11 2014 в 13:18

Кефи ме когато хора използват думи без да знаят значението им. Но от атакист какво друго да очакваш, трябва да е на нивото на вожда си.

04.11 2014 в 13:08

Прав е Сидеров. Смяната на времето е въведена от Хитлер, отдава е време да се премахне. И за стр

ежа на джамии е прав, че трябва да се забрани. Щом са го направили в Швейцария, защо да не се забрани и у нас? Тия джамии са развъдник на опасен ортодоксален ислям, фундаменталисти и джихадисти.

НЕ НА МУЛТИКУЛТУРАСТИЯТА! Да живее Волен!

04.11 2014 в 11:48

То добре, ама не става само България да го отмени, трябва целия ес.
Иначе съм за идеята.

04.11 2014 в 10:11

Очевидно, поредната провокация на атакистите. Не може да не знаят, че лятното време се въвежда съгласувано в цяла Европа, това не може да бъде изолиран акт на отделна държава, нали ще настъпи хаос. Впрочем, за по-младите, които не помнят: лятното време се въведе още през 1979 г, много преди края на социализма, но и тогава то беше съгласувано с Европа. Вярно е и писаното в други коментари: много страни извън Европа напоследък се отказаха от лятно време, в това число Русия. Аз лично харесвам през лятото да има дълги, светли вечери, нека остане така. И последно - не ни е това най-голямата грижа!

04.11 2014 в 10:06

Болен пак не си е пил хапчетата. Единствено в някой държави от третия свят няма лятно часово време. Всички те се отличават с изключително бедното си население. Така че да си завре предложението там където му го завира Доган.

04.11 2014 в 09:25

Стига сте с тия русофобски глупости коментирайте предлаганите промени и толкова. За мен във всички има логика и ще бъде добре ако се приемат, макар, че за 3 и 4 ти блок мисля , че е късно.