„Антимафия“ извади тефтерчето на Котараците с рушвети за 40 милиона

OFFNews 05 февруари 2014 в 19:17 20461 50

Григор Здравков от легия
Григор Здравков от легия "Антимафия"

Представителите на легия „Антимафия“ Григор Здравков и Петър Якимов извадиха в студиото на bTV обемиста папка със сигнали за данъчни измами на кръга „Котараците“.

Цялата папка е предадена в НАП. Да видим дали данъчните ще си свършват работата, каза председателят на легия „Антимафия“ Григор Здравков.

Здравков обясни, че в сигналите има и ксерокопия на „тефтерчето на Котараците“, което било доста по-интересно и обемисто от изтеклото преди седмици „тефтерче на цар Киро“.

В тефтерчето били описани злоупотреби и рушвети за „30-40 милиона евро“, както и на кого са дадени.

Тефтерчето е водено от касиерите на "Котараците", които са водили счетоводството за парите от еврофондове. В него касиерите са си отбелязвали какви проценти трябва да се отклонят към определени лица: към ББ, Пашата, Каратиста, твърдят от легия "Антимафия".

Има крадене на ДДС, на еврофондове от строителството на метрото, твърди Здравков. Според него, злоупотребите са ставали чрез фалшиви фактури.

Здравков обясни и схемата, по която са се събирали пари за рушвети: получаваш европроект за строителството на метро - в него са предвидени големи разходи - ти обаче правиш по-малки разходи, а прилагаш фалшива фактура за по-големи разходи.

Кръгът "Котараците" неведнъж е споменаван от лидера на БСП Сергей Станишев. 

Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче, заяви на 16 ноември миналата година Станишев

На 28 октомври 2009 г. на пресконференция Станишев каза: „Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС г-н Йовчев за „приятелския кръг на котараците", за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти - езерото Ариана". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!