„Антимафия“ извади тефтерчето на Котараците с рушвети за 40 милиона

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2014 в 19:17 19206 50

Григор Здравков от легия
Григор Здравков от легия "Антимафия"

Представителите на легия „Антимафия“ Григор Здравков и Петър Якимов извадиха в студиото на bTV обемиста папка със сигнали за данъчни измами на кръга „Котараците“.

Цялата папка е предадена в НАП. Да видим дали данъчните ще си свършват работата, каза председателят на легия „Антимафия“ Григор Здравков.

Здравков обясни, че в сигналите има и ксерокопия на „тефтерчето на Котараците“, което било доста по-интересно и обемисто от изтеклото преди седмици „тефтерче на цар Киро“.

В тефтерчето били описани злоупотреби и рушвети за „30-40 милиона евро“, както и на кого са дадени.

Тефтерчето е водено от касиерите на "Котараците", които са водили счетоводството за парите от еврофондове. В него касиерите са си отбелязвали какви проценти трябва да се отклонят към определени лица: към ББ, Пашата, Каратиста, твърдят от легия "Антимафия".

Има крадене на ДДС, на еврофондове от строителството на метрото, твърди Здравков. Според него, злоупотребите са ставали чрез фалшиви фактури.

Здравков обясни и схемата, по която са се събирали пари за рушвети: получаваш европроект за строителството на метро - в него са предвидени големи разходи - ти обаче правиш по-малки разходи, а прилагаш фалшива фактура за по-големи разходи.

Кръгът "Котараците" неведнъж е споменаван от лидера на БСП Сергей Станишев. 

Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче, заяви на 16 ноември миналата година Станишев

На 28 октомври 2009 г. на пресконференция Станишев каза: „Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС г-н Йовчев за „приятелския кръг на котараците", за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти - езерото Ариана". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2014 в 08:37

Извинявам се за грешките. Повече няма да пиша и да гледам филм.....

07.02 2014 в 21:39

Ясно беше, че не можеш да мислиш и беще логично да преположа, че не можеш и да броиш. Това сте червените - мързеливи, нахални и ако може друг да ви свърши работата. Хубаво го беше казал Ивна Радоев е "Човекоядката", ама кой да чете и да гледа......

07.02 2014 в 16:26

Do 45 lazar

Я пак преброй пазвантите на ТИКВАТА!

07.02 2014 в 16:04

Имам толкова мозък, че мога да ти дам назаем, ама не искам. Ще ми го изцапаш. Никога не нападам, никога не обиждам, но имам чувство за хумор и мога да се надсмея над всяка ругатня, псувня и обида. Гледам да е и елегантно или поне разбираемо за такива като теб. Вариантът "с вашите камъни..." ме устройва. С най-много охрана са били двама премиери в най-новата ни история - Жан Виденов -14 и Костов - 12. Това лесно може да се провери. Не чакайте Йосич, това казвам и знам какво казвам. Ти не си KOREKTOR, а един обикновен КРИВОРЕКЪЛ!

07.02 2014 в 12:26

Do 43 lazar

Тъпанар,

99% от тъпутиите ти няма да коментирам,защото няма да разбереш за какво ти говоря понеже тилипсва мозък.

Само ще те попитам нещичко. Щом според теб :

"Сретен е бита карта отдавна и само меки китки, които не могат да държат друго, освен гланц за устни, го викат на помощ."
Защо тогава аджеба твоят идол долен страхлив БОКО ТОКВАТА се разхожда с една рота пазванти и цял конвой бронирани автомобили и всичко за сметка на НАРОДА БЪЛГАРСКИ? А сега обясни ми защо тека бе тъпако?

07.02 2014 в 09:52

Надупеният е Серьожа. Местан и Волен са си го надупили и го онождат когато им е кеф. Борисов го било гнус, а иначе оня бил в трепетно очакване. Искал да го впише в биографията си, когато кандидатства за еврокомисар! Това обаче са бели грижи, защото всеки ден сме свидетели как трите партии насилват българския народ, еднолична собственост на травестита Моника. Легенди има за едно от нейните отвърстия! И Пеевски бил го виждал, даже и Зинаида.....

После ще дойде ред на прокуратурата и по някое време и на Путин. Ще си поиска парите, за да ги даде на Украйна. Сретен е бита карта отдавна и само меки китки, които не могат да държат друго, освен гланц за устни, го викат на помощ. От турско червената хунта ще остане само мокро петно от напиканото. Тия политически плевели ще бъде не изкоренени, а третирани с огнепръскачка. Такава простотия в българския политически живот като днешната Гнойна коалиция досега не е имало и няма да има никога повече. Гарантирано!!!

07.02 2014 в 07:17

До 41 Благовест Цветанов

Ти тъпако прост, ако имаше и нанограм мозъче в празната си тиква, няма да коментираш облика на човека, а коментирай какво казва! Тъпанар идиотски си. Какво е виновен даден човек как и какъв се е родил. Григор Здравков е човек, а ти си един категоричен идиот, категоричен простак, категоричен тъпак, категоричен дебил, категоричен олигифрен, категоричен скот. Всичко друго си , но не и човек.

06.02 2014 в 22:40

Не знам какво пише в статията, но като видях тази снимка с това същество - веднага затворих сайта!

06.02 2014 в 20:02

Надупеният е Тиквоча. Сергей, Местан и Волен са го надупили и го онождат с тройно политическо Triple Penetration. Свидетели сме как трите партии насилват Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Баце Рапоня и в трите политически отвърстия.

После ще дойде ред на прокуратурата и по някое време и на Сретан. От герберастията няма да остане и мокро петно, освен малко подпикнато. Тоя политически плевел ще бъде изкорененен. Такава простотия в българския политически живот като ГЕРБ досега не е имало, и няма да има и за в бъдеще.

06.02 2014 в 19:36

До 38 Гаврил

Абе педерас ГЕРБЕРЯСЪЛ,
само мога да ти кажа,че си оправил дядовия си тъпанарино ГЕРБАВ. Искаш да ти пиша какво да очакшваш ли? Ами очаквай един по-як шамар по врата ти, един по-як шут по гъзът ти и един по-як тупаник по тъпата ти и празна куфалница ГЕРБАДЖИЙСКА. Ето това очаквай простако.
 
X