Анна Александрова заменя Данаил Кирилов като шеф на правната комисия

OFFNews 19 април 2019 в 12:40 2929 0

Народният представител от ГЕРБ Анна Александрова бе избрана за председател на комисията по правни въпроси в Народното събрание.

Александрова зае поста, тъй като досегашният председател Данаил Кирилов бе избран за министър на правосъдието след подадената от Цецка Цачева оставка вследствие на имотния скандал Апартаментгейт. На нейно място като член на правната комисия бе избран депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Александрова бе избрана и за член на комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

По професия Александрова е юрист и е изпълнявала длъжността заместник-кмет в Столична община, район Надежда. Тя е била  и главен юристконсулт в Министерството на отбраната (2006-2008 г.), по време на мандата на Тройната коалиция.

За председател на комисията по енергетика бе избран досегашният ѝ заместник - народният представител от ГЕРБ Валентин Николов, след като Делян Добрев напусна парламента във връзка с Апартаментгейт в "знак на солидарност" със своите колеги, които подадоха оставки след съмнения в имотните им сделки. Димитър Бойчев бе избран за зам.-председател. За нейни членове бяха избрани Станислав Стоянов и Васил Цветков. 

Промени в състава бяха извършени и в Комисията по здравеопазването и тази по икономическата политика и туризъм, от която Александрова бе освободена, както и в Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови