Ангелкова обяви, че Симеонов вреди на имиджа на България

OFFNews 06 юни 2018 в 16:01 6083 0

Министърът на туризма Николина Ангелкова обвини вицепремиера, че акциите му по морето вредият на туристическия имидж на страната. 

"Всичко това се прави в началото на сезона и изключително много вреди особено на имиджът на България като туристическа дестинация. Не знам какъв е смисълът в това. И миналата година ги имаше тоя панаири. Не разбирам каква е целта", коментира Ангелкова по време на днешното заседание на парламентарната комисия по туризъм. 

"Като депутат от квотата на "Обединените патриоти", мога да ви пожелая само успешен летен сезон", каза след исказването й народният представител Александър Сабанов. В отговор Ангелкова го попита дали това е подигравка, а депутатът обяви, че говори съвсем сериозно.

Думите на Ангелкова дойдоха минути, след като разбра, че вицепремиерът Валери Симеонов я дава на прокуратурата. Тя обяви, че в министерството спазват законите на 100% и РДНСК и миналата година са направили проверки точно на тези обекти на плажа в Слънчев бряг, отново по сигнал на Валери Симеонов. Тогава проверките показали, че закона е спазен. 

""Изцяло се придържам в рамките на моите законови правомощия. Нито съм инженер, нито съм ДНСК, нито съдия, нито вещно лице, за да ходя да правя изследвания на обектите дали са строеж, дали не са или имат метална или не знам си каква конструция. Разрешението за поставяне се издава от главният архитект на община Несебър. Това не са заведения, които са се появили миналата година. Това са заведения от 10 години там", подчерта Ангелкова и добави, че не се притеснява от проверката.

Социалистът Желю Бойчев пък подерта, че не е нормално министри от един кабинет да се нападат така. "Членове на кабинета да си разнасят сигнали един за друг – това не може да бъде подход за стратегия за туризма", коментира той.

Преди началото на заседанието Ангелкова коментира и пред журналисти отношенията си с вицепремиера. "Аз не споря с Валери Симеонов", каза тя и посочи, че неговите съветници са го подвели. "Много важно е да се  прочете трайната съдебна практика на съда, който е компетентен орган да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не. Вицепремиерът не е компетентен орган. Компетентен орган е съдът", каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови