Ангел Найденов: Оградата на границата ще е готова до дни

OFFNews 30 юни 2014 в 15:00 1864 2

Ограда на границата с Турция

До броени дни ще бъде готова оградата на южната ни граница.

Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов.

„Няма друга структура, която да е или да беше в състояние да изгради за 4 месеца защитното съоръжение, от които 2 месеца преминаха в постоянни дъждове. Ние сме на броени дни от завършване на това значително съоръжение за Българската армия, необходимо за сигурността на България ”, каза Найденов.

Изграждането на защитното съоръжение по границата ни с Турция бе наложено заради усилилия се нелегален бежански поток от Сирия през втората половина на миналата година.

До момента Българската армия, която изгражда 30-километрова ограда на границата ни с Турция, е направила 944 835 лева разходи. Една трета от средствата са отишли за бензин (42 817 литра) и за дизелово гориво (82 546 литра) – 334 260 лева, пише "Труд". От министерството на отбраната не казват колко километра са изградени досега. Преди време военният министър Ангел Найденов спомена, че са готови 9 километра.

В отчета на правителството в частта на отбраната е записано, че амбицията на МО е да е готово с обекта до февруари-март. До завършване на оградата се очаква военните да направят 1,5 млн. лева разходи. Освен за гориво се харчат и средства за вода, ядене и допълнителни пари, които военните вземат за работата си по границата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews