Андрей Новаков влиза в транспортната комисия на новия Европейски парламент

OFFNews 30 юни 2019 в 15:32 2875 0

В транспортната комисия към новия Европейски парламент ще има български представител и това е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Това обяви колегата му Емил Радев пред БНР. 

"Пакетът "Мобилност" ще започне да се гледа най-вероятно от самото начало на стартирането на новия ЕП и това е непосредствена опасност за интересите на българските транспортни дружества и българския транспортен бизнес. Видяхме какво се случи в предходния мандат – горе-долу две години се борихме по пакета, загубихме позиция в последните дни, за съжаление, с неявяването на няколко български евродепутата", припомни той. 

Според него успехът на България зависи от обединението на 17-те ни представители в Европарламента. 

"Винаги, обаче, когато позицията ни не е единна, това се използва от нашите опоненти и много по-трудно постигаме целите си, така че първо и най-важно е българската делегация наистина да бъде водена от интереса на България, а не от тясно партийните интереси", допълни Радев. Според него необходимите дипломатически усилия ще са още по-големи в новия състав на Европарламента. 

Днес тече извънредното заседание на Европейския съвет, на който ще се вземат решения, свързани с най-важните европейски постове. Най-вероятно днес ще стане ясен и новият председател на Европейската комисия, коментира Радев.

"Във вторник най-късно трябва да се подадат кандидатурите за председател на Европейския парламент, а в сряда ще се извърши самото гласуване на председател и неговите заместници, така че този Съвет е много важен, защото не остана, на практика, време да се договори всичко. Предполагам  че до късно през нощта ще се вземат много важни за целия ЕС решения, които ще предопределят и бъдещите мнозинства в ЕП".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Предизборно със Светльо Витков