Андрей Ковачев: Пендаровски дава опорки за омраза към българите

OFFNews 25 януари 2023 в 08:35 2123 1

Андрей Ковачев

Снимка БТА/Минко Чернев

Андрей Ковачев, депутат от ГЕРБ/ЕНП

„Много е важно какво казва Стево Пендаровски. Той дава всички опорки за омраза към българите – това, че България е лошата, България прави провокации, българите сами са си виновни и трябва да се съобразяват“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по bTV.

Той беше включен в списък, изготвен от македонската партия „Левица“, с шестима души, които да бъдат обявени за персона нон грата.

„Това много напомня на един ужасяващ закон след 1945 година за защита на македонската чест. Според него всеки, който каже, че е българин, влиза в затвора като колаборатор с „българската фашистка окупаторска власт“, коментира евродепутатът.

Думите на Ковачев са отзвук от предложението на президента на Северна Македония Стево Пендаровски съгласно закона за чужденците „да бъде забранено влизане в страната на един евродепутат от България и на няколко други лица от България заради предишни и продължаващи техни действия против” Северна Македония.

Според Пендаровски законовите условия за налагане на такава мярка са "заплаха за обществения ред, заплаха за националната сигурност или заплаха за международните отношения на Република Северна Македония".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!