Кънев: ДПС и БСП закрилят далаверите с парите от вноските ни

Ивайло Анев, Симона Костадинова 05 юни 2015 в 10:10 3491 7

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Съпредседателят на РБ Радан Кънев

"Днес ДПС и БСП бойкотираха пленарното заседание, за да спрат окончателното приемане на Закона за здравното осигуряване". Така лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев коментира провалянето на кворума в НС.

По-рано днес от опозицията отказаха да се регистрират в пленарна зала и така бойкотираха плановете на управляващите да приемат промените в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат пакетът от медицински услуги, заплащани НЗОК, да се раздели на два - основен и допълнителен.

Според Кънев така ДПС и БСП разкрили кой спира реформата в здравната система и закриля далаверите с парите от вноские ни. 

Той изрази съжаление, че мнозинството е събрало само 113 народни представители. "Имаше твърде много отсъстващи от всички групи", отбеляза Кънев и обясни, че от РБ са липсвали 7 депутати, двама от които без предварително заявена причина. 

"Реформите са в преломен етап, изборите наближават - оттук насетне подобни бойкоти ще има много, явно трябва да сме по-отговорни", категоричен беше лидерът на ДСБ.

Съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов пък заяви, че от ДПС са решили да не се регистрират днес, защото трябвало да се гледат промените в Закона за горите.

"На всички е известно, че ДПС е в основата на така наречената "дървена мафия" и благодарение на техните кръгове от мафиотски дървени фирми българската гора се намира в сегашното си състояние", коментира той.

Симеонов каза още, че от ПФ днес отсъствали само "един или двама депутати". Той нарече решението на ДПС и БСП да не се регистрират "саботаж".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови